Til hovedinnhold

Billigere musikk på Iphone

Apple jobber nå hardt for å på plass nye avtaler med de store musikkgigantene, hevder New York Times. Målet er å kunne selge musikk og ringetoner direkte til Iphone over mobilnettet. For øyeblikket kan dette kun gjøres ved å være koblet opp mot nettet via Wlan.
Med en ny 3G-versjon av den populære mobilen åpnes det imidlertid teknologisk sett for nedlasting overalt. En annen barriere har vært at plateselskapene krever mer betalt for musikk solgt via mobilnettet enn via det vanlige nettet. Apple prøver nå å få på plass avtaler som fjerner en slik prisdifferanse.
Et annet aspekt ved avtalen er å øke funksjonaliteten. Ikke minst ønsker selskapet tilgang til å lage ringetoner av enda flere låter. Like spennende er det at de også vil ha tilgang å lage såkalte ringback-toner, som er sanger som spilles av i stedet for den vanlige ringelyden som høres når noen ringes opp.
Er dette nye Iphone?
Det har også dukket opp nye bilder som kan avsløre utseendet på den nye mobilen. Selskapet XSKN, som lager deksler til en rekke Apple-produkter har visstnok avslørt et bilde som viser hvordan den nye telefonen ser ut.


Bildet viser hvordan den nye mobilen, med dekselet Exo Mask fra XSKN vil se ut. Av bildene er det tydelig at det er åpnet for plass. Hvorvidt det er faktiske bilder er usikkert, men de stemmer imidlertid godt med andre bilder som er avslørt på nett tidligere.
Nærmer seg
At den kommende telefonen nærmer seg med stormskritt er det vel heller ingen tvil om. Sistemann som har uttalt seg i forhold til en eventuell lansering er sjefen i mobiloperatøren Telefónica, Matthew Key, melder Ilounge.
- Det er et spørsmål for Apple….men i løpet av de kommende ukene vil Telefónica Group ha en lansering i samarbeid med Apple, sa Key på spørsmål om når en 3G-Iphone vil bli tilgjengelig.

Les også
Spotify kommer til Iphone
Les også
Gratis Iphone-ringelyd med Itunes
Les også
Musikk som ventetone når du ringer
Les også
Forventer kjempelansering fra Apple
Les også
Fri nedlastning av mobilmusikk
Les også
Det beste Iphone-tilbehøret
Mer om
annonse