Til hovedinnhold

Apples kredittkort bør ikke puttes i «ola-lommen» eller lærdeksel

Pent, men ørlite upraktisk kanskje.

Apple

Å skape blest om et kredittkort er ingen liten prestasjon, der de fleste tar slike for gitt nå for tiden. Men, det er nettopp det Apple likevel har fått til med sitt Apple Card. Litt av grunnen ligger nok i at Apple, til forskjell de gjengse plastkortene vi er vant til, har satt et helt designteam i sving for å utforme det titan-baserte kortet på penest mulig vis.

Nå viser det seg imidlertid at det ikke bare er det solide materialet som gjør Apple Card spesielt. Ifølge Apple kan det nemlig være veldig dumt å legge kortet i lommen på olabuksa, lagre det bak telefonen i et lærdeksel eller i lommeboken om denne er av lær.

«Ola-stoff» og lær farger av

Materialer som denim og lær vil nemlig kunne gi kortet stygge, permanente merker. Til og med om du sirlig følger Apples nye renseguide, som trolig også er en «first» for et kredittkort.

Apple skriver i renseguiden at du heller ikke bør plassere kortet sammen med andre kort, slik at overflaten kan ripes opp, og det frarådes dessuten å legge det sammen med nøkler eller andre harde gjenstander.

Grunnen er ikke bare materialvalget, for titan er i seg selv svært sterkt. Men Apple har valgt å gi kortet et hvitt belegg som tydeligvis er av den skjøre sorten.

Noen krise er det neppe å ripe opp kortet sitt, det vil selvsagt fortsette å virke. Mange Apple-fans har nok likevel fått ekstra sans for kortet nettopp på grunn av det minimalistiske og eksklusive designet, og ønsker nok å holde det så pent som mulig så lenge som mulig. Helst uten at den grå kjernen av titan skinner igjennom det hvite belegget.

Aner Apple et marked for egne kort-deksler her, kanskje?

Fungerer uten fysisk kort

Du kan følge med på transaksjoner med Apples kort gjennom en egen app på iPhone.
Apple

Du trenger ikke nødvendigvis gå rundt med et Apple-kort i titan for å handle varer med kreditt fra favorittselskapet ditt. I utgangspunktet er nemlig Apple Card et heldigitalt kort som du kan lagre på iPhonen eller Apple Watchen din og bruke på kontaktløse terminaler som støtter Apple Pay.

I motsetning til vanlige kredittkort kommer det for øvrig uten et 16-siffers kortnummer, CVV-kode eller utløpsdato. I stedet genereres disse numrene på enheten hver gang det brukes. Målet er å gjøre kjøp mer anonyme.

Alle kjøp med det heldigitale kortet vil autentiseres med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, og Apple krever ikke valutapåslag, ingen årsgebyr, ingen gebyr for sene innbetalinger eller overdragsgebyr.

Apple lanserte kortet sitt i USA denne måneden. Norsk lansering er ukjent.

Oppdateringer gjorde Apple-enheter tregere:
Apple saksøkes for levetiden på produktene sine »

annonse