Til hovedinnhold

Bekrefter lanseringsdato for Apple Card

Kredittkortet i titan skal være klart i august.

Apple
Niklas Plikk

Apple har i årevis hatt støtte for mobilbetaling via tjenesten Apple Pay, hvor man bare trenger å legge mobilen eller smartklokken på en betalingsterminal, og den registrerer et kjøp til et tilkoblet kredittkort.

Under en av selskapets lanseringer i mars kunne de også avsløre at de skal slippe sitt eget kredittkort, kalt Apple Card. Under fremleggingen av kvartalstallene sine kunne Apple-sjefen Tim Cook også fortelle at de vil åpne opp dørene for Apple Card i løpet av august.

Heldigitalt kort uten kortnummer

Utgifter og transaksjoner via Apple-kortet vises i en oversikt på mobilen din, som også kategoriserer bruken automatisk.
Apple

I utgangspunktet er Apple Card et heldigitalt kort, som i motsetning til vanlige kredittkort ikke har et tradisjonelt 16-siffers kortnummer, CVV-kode eller utgangsdato. I stedet genererer kortet disse numrene på enheten hver gang det skal brukes. Målet skal være å gjøre kjøp og transaksjoner helt anonyme, slik at tredjepartsselskaper ikke skal vite hvordan du bruker pengene.

Alle kjøp vil autentiseres med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning, og Apple krever ikke valutapåslag, ingen årsgebyr, ingen gebyr for sene innbetalinger eller overdragsgebyr.

Alle transaksjoner med kortet gir to prosent «cashback», tre prosent om du handler hos Apple.

Titankort

Det digitale kortet kan du bruke via «Wallet»-appen på iPhonen eller Apple Watchen din, men krever at stedet du handler støtter Apple Pay. Det er fortsatt veldig mange steder som ikke støtter Apples betalingsløsning, og derfor har de også laget et fysisk kort. Kortet vil være laget i metall, nærmere bestemt titan, og være helt blankt bortsett fra navnet ditt og en Apple-logo. Også betaling via dette kortet vil være helt anonymt.

Foreløpig har ikke Apple sagt noe om lansering utenfor USA, og med tanke på at det tok flere år før Apple Pay kom til Norge, kan du nok ikke forvente deg et titankort med det aller første.

iPadOS nærmer seg imidlertid med stormskritt:
– iPad Pro er i ferd med å bli et fullblods verktøy

annonse