Tek.no

Nyhet

Fem nye produkter Microsoft kan lansere neste uke

Har invitert til storlansering 2. oktober.

tinhte.vn
27 Sept 2018 12:30

Microsoft har invitert til høstlansering i New York 2. oktober, og det er på dette arrangementet de har vist frem Surface-nyheter de siste par årene.

Ryktebørsen skal også ha det til at Microsoft vil vise frem oppdateringer til nærmest hele Surface-serien.

Ny Surface Pro

At mange av Microsofts produkter vil bli oppgradert med den nyeste generasjon Intel-prosessorer bør ikke komme som noen overraskelse. Som ITavisen meldte i natt, har den vietnamesiske tinhte.vn allerede fått hendene på et eksemplar, og det tyder på at det stort sett bare er innmaten som er oppgradert.

Modellen de har fått i hus har nemlig åttendegenerasjons Intel-prosessor, 8 GB RAM og 128 GB lagring. Det gikk tidligere en del rykter om at Surface Pro ville komme med USB-C-porter, men det ser ikke ut til å være tilfelle.

Den eneste eksterne endringen er at hjørnene er noe mer avrundet enn tidligere, på samme måte som i den nylig lanserte Surface Go.

Det er ventet at neste års modell vil få et større redesign og komme med USB-C, noe for eksempel Surface Book 2 allerede har.

Les vår test av Surface Pro »

Oppgradert Surface Laptop

MySmartPrice

Åttendegenerasjons Intel-prosessorer vil også finne veien til Microsofts Surface Laptop, skal vi tro ryktene.

Det er også ventet at både Surface Laptop og Surface Pro vil komme i en ny, sort utgave.

Nettstedet MySmartPrice hevdet sågar å ha bilder av hele det nye Surface Laptop-utvalget, inkludert den svarte modellen. Bildene tyder ikke på at heller Surface Laptop får USB-C i år.

Det er ellers uklart om hybriden Surface Book vil få oppgradert innmat. Denne ble oppdatert senest i fjor med en ny 15-tommers-modell og oppgradert innmat over hele linjen.

Microsoft har imidlertid så langt holdt seg til årlige nylanseringer for Surface Book, så det er definitivt ikke utenkelig at det vil komme nyheter også på den fronten neste uke.

Les vår test av Surface Laptop »

Surface Studio i ny utgave

Også alt-i-ett-modellen Surface Studio ventes å få oppgradert maskinvare, noe som vil være på høy tid. Modellen som selges i dag ble lansert for to år siden, og har fortsatt sjettegenerasjons Intel-prosessorer. På en PC som starter på 35 000 kroner er det nærmest uhørt.

Tidligere denne uken viste Microsoft frem en «modulær» maskinvareenhet til sin såkalte Surface Hub, som blant annet inneholder hovedkort, prosessor og RAM. The Verge påpeker at det ikke er utenkelig at Studio vil kunne gjøres om til et lignende, modulært konsept, og peker på tidligere patenttegninger som viste nettopp en modulær Surface Studio.

Patenttegninger har også vist at Microsoft jobber med en transparent utgave av Surface Dial, det lille rullehjulet som plasseres på Surface Studio-skjermen og gir enkel tilgang for eksempel til fargejusteringer i Photoshop. Det vil ikke være veldig overraskende om dette vises frem på tirsdag.

Les vår test av Surface Studio »

Surface Go med 4G

Vegar Jansen, Tek.no

Surface Go er fortsatt bare et par måneder gammel, men da Microsoft lanserte Surface Go tidligere i år, varslet de at den lille PC-en ville komme i en utgave med 4G-støtte senere i 2018.

Det er definitivt ikke utenkelig at denne vil se dagens lys 2. oktober.

Da vi testet Surface Go nylig konkluderte vi for øvrig med at den bød på ekstra portabel Surface-kvalitet, men at tastaturet er litt for trangt for optimal bruk.

Ny Windows-versjon

Microsoft ventes også å ha stort fokus på den nye Windows 10-oppdateringen som kommer i høst. Denne inkluderer blant annet en «Your Phone»-applikasjon som lar deg skrive tekstmeldinger fra PC-en om du har en telefon med Android 7.0 eller nyere.

Oppdateringen bringer også med seg en «Dark Mode» for filutforskeren, en historiefunksjon for utklipp (som også synkroniseres mellom Windows-enhetene dine) og ikke minst SwiftKey-tastaturet for touchskriving. I betautgavene har dette imidlertid bare vært tilgjengelig på utvalgte språk.

Store mengder andre små og store endringer kommer også, og vi får garantert høre om mange av dem på tirsdag.

annonse