Til hovedinnhold

Bladet Mann frykter Apple-sensur

Mannebladet Mann har laget en ferdig Ipad-versjon av magasinet sitt. Men blir det godkjent?

Dette er spørsmålet selskaper som har utviklet applikasjoner må stille seg. Både innhold, funksjonalitet og tilsynelatende helt subjektive faktorer kan som kjent spille inn når Apple velger om de skal godkjenne eller nekte å distribuere en applikasjon til eiere av Apple-produkter som aktører har brukt tid og penger på å utvikle.

I første Ipad-utgave er det Tone Damli Aaberge som stiller opp tilsynelatende toppløs.

Har fått ny redaktør

– Dessverre er det slik at vi har fått en ny "sjefredaktør", nemlig Steve Jobs, og han har siste ordet, sier Knut Christian Moeng til Dagbladet.

Siden App Store er den eneste måten å få tak i applikasjoner på uten å hacke, eller såkalt jailbreake, telefonen på sitter Apple med mye makt over sine brukere og kommersielle aktører som vil levere produkter til disse brukerne.

Dette fikk også den danske tabloidavisen Ekstra Bladet erfare. Den faste lettkledde piken på siden 9 skapte problemer for godkjenning hos Apple, og saken går til Europaparlamentet.

Kan bli bråk

Mann-redaktør Moeng sier til Dagbladet at det vil være naturlig å samarbeidet med Ekstra Bladet og eventuelt andre i samme situasjon mot Jobs.

– Dette er et overformynderi vi ikke kan leve med. Jeg kan tenke meg det blir bråk, og vi vil argumentere hardt og heftig, sier Moeng til avisen.

Dagbladets nett- og teknologikommentator Jan Omdahl har tendert å være skeptisk til at redaktører gir fra seg deler av den redaksjonelle kontrollen til Apple.

– Det kan se ut som om mediebedriftenes kåthet på nye inntekter veier tyngre enn de prinisipielle redaksjonelle betraktningene, sier han til Dagbladet.

(Kilde: Dagbladet)

annonse