Til hovedinnhold

Nå er XBMC på iPad og iPhone

Av de som har PC i stua er det nok mange som kjenner til XBMC. Det dreier seg om mediesenterprogramvare til bruk der PC står tilkoblet storskjerm.

Systemet startet sin karriere på Microsofts første spillkonsoll, og fikk dermed navnet Xbox Media Center. Nå fins det imidlertid for de fleste plattformer, med applikasjoner både for Linux, OS X og Windows.

Du må jailbreake

Før helgen ble første utgave av mediesenteret sluppet for ARM-baserte enheter, og da spesifikt for Apples iOS-produkter, herunder nyeste utgave av Apple TV, iPad, iPhone 4 og iPod Touch.

Det som derimot er sikkert er at programvaren ikke i utgangspunktet finner veien til Apples App Store, dermed må man ha åpnet eller jailbreaket Apple-dingsen sin for å kunne installere XBMC.

God formatstøtte

Fordelene er en mediestøtte som er betydelig bedre enn den Apples produkter har i utgangspunktet. De fleste formatene skal også ha støtte for maskinvaredekoding. I klartekst betyr dette at filmavspilling vil oppleves som jevn selv for ganske krevende formater og store filer.

XBMC opplyser på sine nettsider at mediesenteret støtter videofiler inntil 1080p, såkalt Full-HD, på alle støttede Apple-enheter. Imidlertid er det kun Apple TV som er i stand til å faktisk vise Full-HD, gjennom HDMI-tilkobling til TV.

Les også: Test av Apple iPad

(Kilde: xbmc.org)

annonse