Til hovedinnhold

Tekstmeldinger på Ipad

Slik ser det ut før meldingen er sendt. Her har vi også valgt å sende til egen telefon, slik at vi får se resultatet selv.
Slik ser det ut etter at meldignene er sendt. Det ligger ingen reklame eller lenker i meldingene som kommer frem til mottaker.

Smsfraipad.no er navnet på et nytt norsk nettsted som er tilpasset Apple Ipad. I forhold til mange Android-baserte nettbrett, mangler nemlig Ipad grunnleggende telefonifunksjoner som tekstmeldinger og samtaler over høyttaler.

Smsfraipad er en såkalt web-applikasjon. Installasjonsprosessen består i praksis av å registrere seg ved hjelp av en tekstmelding til fem kroner, og å legge til snarvei til nettsiden på nettbrettets startskjerm.

Ser ut som Apples egne applikasjoner

Vi installerte tjenesten på test-Ipaden vår. Vi kan kjapt konkludere med at selv om dette ikke er den første nettjenesten for tekstmeldinger, er det nok den vi har sett som har passet best på Apples nettbrett.

Her er Apples designstil fulgt på alle fronter, og om det ikke var for et par relativt korte forsinkelser her og der, hadde vi hatt problemer med å skille tjenesten fra applikasjonene som ligger inne på nettbrettet.

Litt tungvint påfylling

De fem kronene det koster å registrere seg, dekker de første førti tekstmeldingene. Etter det må man fylle opp kontoen. Dette gjøres ved hjelp av en registreringsmelding der man får en e-postfaktura tilbake.

Dette virker en tanke mer tungvint enn å sende en påfyllmelding fra mobiltelefonen, slik man gjorde da man startet tjenesten. Femti kroner kjøper 140 tekstmeldinger, og dermed ligger prisen på rett i overkant av 35 øre stykket.

Designmessig finner vi en statusmelding med saldo øverst i tjenesten, en kontaktliste og et inndatafelt for tekstmeldingen okkuperer midten av skjermen. Nederst vises historikken.

Bør ha mobilen i nærheten

Mottakerne av meldinger fra tjenesten vil kun se nummeret du har registrert tjenesten med, altså ditt eget mobilnummer. Dette ser vi på som både en fordel og en ulempe.

Fordelen er selvsagt at mottakeren lett vil se hvem meldingen er fra, mens ulempen er at tjenesten ikke på noe vis kan få svarene tilbake til Ipaden. Dermed bør man ha en mobiltelefon i nærheten, dersom man har planer om å få svar på tekstmeldingene sine.

Les også: Test av Apple Ipad

(Kilde: smsfraipad.no / Robin Havre)

annonse