Til hovedinnhold

Google utvikler egen spillkonsoll

Ouya får visstnok en kompanjong.

Andresr/Shutterstock.com

Ved siden av konsollene til Microsoft, Sony og Nintendo kan det se ut til at det er et marked for billige og enklere spillkonsoller, noe den Android-baserte Ouya-maskinen indikerer. Til tross for noe lunkne kritikker er Ouya allerede utsolgt på nettbutikken Amazon.

Nå ser det ut til at selskapet bak Ouyas operativsystem, Google, selv planlegger en spillkonsoll. Dette kommer frem av opplysninger som ikke navngitte kilder har delt med Wall Street Journal.

Bygger på Android-suksessen

Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet av Google, og derfor foreligger det naturlig nok heller ingen detaljer om spillkonsollen ennå. Kildene til Wall Street Journal skal imidlertid være «godt kjent» med saken.

Med tanke på populariteten til Android-plattformen kommer ikke nyheten som en stor overraskelse. Ifølge markedsforskningsselskapet IDC hadde Android en global markedsandel på 75 prosent innen mobiltelefoner og 57 prosent innen nettbrett i første kvartal i år.

Google skal delvis ha blitt inspirert av det Kickstarter-finansierte Ouya-prosjektet, men fremstøtet kommer også som et resultat av at Google tror konkurrenten Apple også vil slippe en spillkonsoll i forbindelse med sin neste Apple TV-lansering.

Spillkonsollen skal visstnok utvikles ved den noe hemmelige Google X-avdelingen, som jobber med en rekke eksperimentelle prosjekter, blant annet det mye omtalte Google Glass-konseptet. Ifølge Wall Street Journal er det mulig konsollen blir sluppet allerede til høsten.

Google har mange baller i luften: Nå vil koble hele verden på Internett med ballonger »

(Kilde: Wall Street Journal, via Extremetech)

annonse