Tek.no

Nyhet

Kodak taper fortsatt penger

Klarer ikke å snu den negative trenden.

Kodak, Istockphoto
Paal Harald Mork-Knutsen
4 Nov 2012 04:59
Kodak klarer ikke å snu den negative trenden.Foto: Kodak, Istockphoto

Den aldrende fotokjempen Kodak sliter fortsatt i skikkelig motvind. De siste årene har den gamle fotogiganten slitt voldsomt med å tjene penger, og har i desperasjon solgt unna nesten alt som engang gjorde selskapet til et av verdens største fotoselskap. Flere ganger i løpet av 2012 har selskapet hatt konkurskniven på strupen, men så langt har Kodak overlevd mot forventningene.

Les også: Kodak selger forbrukeravdelingen

Denne uken la selskapet frem tallene for tredje kvartal, og tallene som ble presentert var lite hyggelig lesning. Selv om Kodak klarte å skrape inn omtrent 1 milliard amerikanske dollar i løpet av sensommeren og høsten, var tapet i perioden fortsatt på over 300 millioner amerikanske dollar totalt. Til sammenligning var tapet i samme periode i fjor på omtrent 222 millioner amerikanske dollar, eller omtrent 100 millioner mindre. I et forsøk på å unngå konkurs har selskapet prøvd å selge en rekke av patentene og produktene sine, men til liten nytte.

Les også: Kodak selger, sliter, roter og lanserer

I tillegg til å selge unna gamle patenter prøver de desperat å finne nye forretningsmodeller som kan være med å snu den negative trenden. Blant annet har Kodak lanserte en egen Foto-app for iOS som skal hjelpe fotografer å finne riktig type film og hvor den kan kjøpes. Foreløpig støtter appen bare 13 land, og Norge er ikke på listen. Det er imidlertid naboland Sverige, som har et eneste utsalgsted som Kodak har listet opp over steder å kjøpe film. Det kan med andre ord se ut som om eventyret Kodak er i ferd med å ende, og at det 132 år gamle fotoselskapet snart har solgt sin siste filmrull. Det er imidlertid fortsatt litt for tidlig for å trekke en avsluttende konklusjon om selskapets fremtid, siste bit i dette puslespillet er ennå ikke lagt.

Les også: Får 6 måneder på å snu den negative trenden

Kilde: www.petapixel.com

Les også
Dette er Kodaks nye telefon
Les også
Kodak gir ikke opp
Les også
Kodak stenger fabrikk
Les også
Kodak selger forbrukeravdelingen
Les også
Kodak gir ikke opp
Les også
Kodak kan havne i nytt søksmål
Les også
Kodak får 6 måneder på å snu trenden
annonse