Til hovedinnhold

Rykteflom om iPhone 6

En rekke nye påstander om Apples neste flaggskip har dukket opp.

Nikola Cirkovic
Finn Jarle Kvalheim

Ryktebørsen får seg alltid et oppsving rett i forkant av store lanseringer. Nylig dukket det opp rykter om at Apple vil lansere iPhone 6 på et mediearrangement den 9. september. Bare på det siste døgnet har det kommet en rekke nye rykter og påstander om Apples neste iPhone, og vi har like greit samlet dem her.

Venturebeat: – Ikke safirglass i iPhone 6-skjermen

I år som i fjor ryktes det at vi får se to nye iPhone-utgaver. Denne gangen blir imidlertid designen radikalt annerledes, om vi skal tro det vi har sett av bilder så langt. Ryktebørsen ser også ut til å ha hengt seg opp i at Apple kanskje vil bruke safirglass til å dekke over skjermen i de nye telefonene. Dette avvises av nettstedet Venturebeat og deres kilder.

På høstparten i fjor kunngjorde Apple et strategisk samarbeid med safirglassprodusenten GT Advanced Technologies. Selskapet skal ha femdoblet produksjonen i april, og en ny fabrikk er i ferd med å åpne i Arizona.

Dette bakstykket skal være for en iPhone 6-modell. Det går rykter om at epleomrisset skal huse en NFC-antenne.Foto: Uswitch.com

Spørsmålet som fortsatt ikke er endelig besvart er hva glasset skal brukes til, og om det ble satt i gang i tide til å rekke iPhone 6-produksjonen. Skal vi tro Venturebeat vil det altså iallfall ikke dukke opp i førstkommende generasjon iPhone.

Kan få NFC-støtte

Venturebeats kilder hevder dessuten at telefonene vil få en ny systembrikke, døpt A8. Navnet er ingen overraskelse, men spesifikasjonene på brikken skal gjøre et voldsomt hopp. Dagens iPhone 5S har en dobbeltkjernet A7-brikke med klokkehastighet på 1,3 GHz. A8 skal ha en klokkehastighet på 2 GHz, noe som burde gi et svært betydelig hopp i hastighet, forutsatt at spesifikasjonene ellers er sammenliknbare.

Ellers sies det at iPhone 6 vil få NFC-støtte for mobilbetalinger, og at brikken som styrer dette vil komme fra produsenten NXP. En løsning for å gjenkjenne originale hodetelefoner fra Beats Audio er på listen over teknologier som kan dukke opp, ifølge nettstedet.

Større batteri?

Det hevdes at nye iPhone vil bli langt rundere i kantene enn dagens. Det spørs likevel om den vil bli fullt så avrundet som dette designforslaget.Foto: ciccaresedesign.com

Flere av ryktene så langt har omtalt et supertynt batteri, med en tykkelse på bare to millimeter. Dette skulle gjøre iPhone 6 rekordtynn.

Nå melder Cultofmac.com at de tsupertynne batteriet det har vært snakk om kun hørte hjemme i de tidlige prototypene, og at det vil bli byttet ut med et langt større batteri i det ferdige produktet. Påstanden stammer fra den kinesiske analytikeren Sung Chang Xu i selskapet ESM-China. Så langt har det blitt sagt at den minste iPhone 6-modellen, med 4,7 tommer stor skjerm, ville få en batterikapasitet på 1810 mAh. Analytikeren hevder at det endelige batteriet i får en kapasitet på 2100 mAh i stedet.

Dette er ett av mange bilder som påstås å vise hvordan neste iPhone skal se ut.Foto: SonnyDickson

Batteriet i dagens iPhone 5S er på 1560 mAh, som er rundt det halve av hva mange av dagens Android-modeller kan skilte med, men de har også betydelig større skjermer.

Ønsker du å være blant de første som vet når iPhone 6 kommer i salg? Registrer deg for prisvarsling her. Obs - Apples egen nettbutikk er ofte noe billigere enn prisene som vil bli oppgitt.

Tidenes største iPhone-lansering?

Vi har sett en rekke forskjellige designforslag til hvordan forsiden av telefonen kan se ut, men baksiden virker det som om ryktebørsen er noenlunde enige at vil se omtrent slik ut.Foto: Sonny Dickson

Apple uttaler seg sjelden om produkter som ikke er lansert, men før denne lanseringen har de gjort et lite unntak. En av selskapets sjefer har nemlig omtalt Apples høstutvalg som det sterkeste Apple har hatt mens han har jobbet der. Det er ikke spesielt konkret, og Apple har for vane å strø om seg med superlativer. Nå har imidlertid nettavisen Digitimes publisert tall som kan hjelpe til med å konkretisere hva det er Apple snakker om.

De melder nemlig at det er meget gode dager for en rekke av Apples underleverandører for tiden, deriblant hos batteriprodusentene Simplo og Dynapack. Også Catcher Technology, som står bak produksjonen av nesten en tredel av iPhone-rammene vokser voldsomt og investerer i nytt utstyr og nye fabrikker. Alle tre venter fortsatt kraftig vekst i neste kvartal.

Wall Street Journal har tidligere rapportert at Apple har bestilt mellom 70 og 80 millioner telefoner for levering i løpet av 2014. Tallet inkluderer begge størrelsene.

Forvirring om arbeidsulykke i Kina

En rekke medier har meldt om at iPhone 6-produksjonen kan bli påvirket av en stor ulykke i Kina. 75 arbeidere omkom i en støveksplosjon på en fabrikk som galvaniserer hjulkapsler, og lokale myndigheter i Kunshan har beordret stopp i en rekke fabrikker som jobber med liknende prosesser inntil de får oversikt over sikkerheten ved anleggene.

En av Apples største underleverandører, Foxconn, eier en av disse fabrikkene, men ifølge Bloomberg lager ikke utstyrsprodusenten Apple-deler ved fabrikken. Det aller meste av Foxconns produksjon holder til andre steder i Kina.

Denne våren og sommeren har budt på en stadig strøm av nye rykter, og vi har oppsummert noen av de viktigste.
Les mer om iPhone 6-ryktene her »

(Kilder: wsj.com, bloomberg.com, venturebeat.com, cultofmac.com, digitimes.com: 1, 2)

annonse