Ny iPhone kan få optisk stabilisert kamera

Ekstra stor iPhone kan ta langt bedre bilder.

Ryktene om nye iPhone-modeller har gått en stund. Det er spesielt ryktene om ekstra store iPhone-versjoner som har slått rot i år. iPhone-versjoner på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer er ventet i år, og ifølge en analytiker i KGI, vil den største utgaven ha kraftig forbedret kamera.

Nettstedet Appleinsider melder nemlig at iPhone-modellen på 5,5 tommer vil ha optisk stabilisering i kameraet. Noe som fører til mindre hopp og sprett under videoopptak, og potensielt langt bedre bilder i dårlig belysning.

Dette foregår ved at linseelementer foran bildebrikken flytter seg, for å kompensere for bevegelser.

Les også: WSJ: – To nye iPhone-modeller i år også

Forbedret kamera også i minste utgave

Analytikeren som sier dette, Ming-Chi Kuo, hevder at iPhone-modellen på 4,7 tommer i stedet vil få en bedre variant av kameraet som er i dagens iPhone 5S.

Kuo mener Apple ønsker å skille de to modellene tydelig fra hverandre, og at kamerastabilisering i den største utgaven er en del av det arbeidet. For Apple skal ikke prisen på stabiliseringen utgjøre den helt store forskjellen. Han anslår at merkostnaden vil være på mellom 3 og 3,5 dollar, eller mellom 18,50 og 21,50 norske kroner.

Utad kan dette likevel bety ganske store forskjeller i prisen, ettersom Apple kan selge den største modellen som en premiumutgave med flere funksjoner.

Øker neppe antallet megapiksler

Kuo forventer likevel at Apple vil holde på spesifikasjoner som likner på dagens, med en 8 megapikslers tilpasset Sony-brikke under kameralinsene.

Det er ventet at Apple vil lansere minst én ny iPhone-modell til høsten, muligens i september. Med tanke på den voldsomme utbredelsen av Apple-rykter er det lurt å ta både ryktene om ekstra store iPhone-modeller, og bildestabilisering, med en klype salt.

Ville du betalt mer for en diger iPhone med bildestabilisering? Syng ut i forumtråden under.

Les vår samlesak med alle iPhone 6-ryktene »

(Kilde: appleinsider.com)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Rykteflom om iPhone 6
Les også
– iPhone-datoen er klar
Les også
Apples nyeste utsalgssted?
Les også
iPhone-datoen kan være 19. september
Les også
Vil neste iPhone se slik ut?
Les også
Kan dette dekselet ha avslørt neste iPhone?
Les også
WSJ: – To nye iPhone-modeller i år også
annonse