Til hovedinnhold

Investerer store summer i kunstig intelligens

Zuckerberg vil ha tenkende maskiner.

catwalker/Shutterstock.com

I likhet med selskaper som for eksempel IBM og Google har også Facebook begynt å interessere seg for kunstig intelligens. I fjor etablerte selskapet et dedikert senter for forskning innen feltet, som Facebook hittil har brukt til å utvikle en ny, avansert form for ansiktsgjenkjenning.

Avisen Wall Street Journal melder nå om at Mark Zuckberg på nytt har bladd opp en bunke penger for å hjelpe til med å bringe teknologien videre fremover, og det har han gjort sammen med et par andre rikinger.

Ambisiøst selskap

Facebook-grunnleggeren har nemlig slått seg sammen med den kjente skuespilleren Ashton Kutcher og grunnleggeren av elbilselskapet Tesla, Elon Musk, om en investering på 40 millioner dollar, 240 millioner kroner, i selskapet Vicarious FPC.

Ashton Kutcher.Foto: Wikipedia Commons

Vicarious FPC er et ganske mystisk og ukjent selskap som ikke desto mindre har temmelig spenstige målsetninger, nemlig å gjenskape den menneskelige hjernebarken. Dette er det området av hjernen som blant annet er ansvarlig for syn, motorikk, språkforståelse og matematikk.

Dersom selskapet lykkes med denne ærgjerrige planen vil man altså kunne utvikle ganske så menneskelignende datasystemer, som kan brukes til å både motta kommandoer og utføre ulike handlinger.

– Tenker som en person

– Du vil ha en datamaskin som tenker som en person, men som ikke har behov for å spise eller sove, sa Vicarious-grunnleggeren Scott Phoenix til Wall Street Journal. Etter hvert håper de også at teknologien kan brukes til å utføre ulike typer jobber som i dag utføres av mennesker, til å kurere sykdommer og mange andre ting.

Det er uvisst akkurat hva de tre investorene håper å få ut av pengeinnspøytningen i det ambisiøse selskapet. Ingen av dem ville kommentere saken, men en talsperson for Facebook sa at Zuckerberg har gjort investeringen som privatperson. Det indikerer at teknologien muligens ikke er ment for Facebook i første omgang.

Mer informasjon om hva Vicarious driver med kan du finne på hjemmesiden.

Facebook gjorde nylig et overraskende gigantkjøpt: Selskapet sikret seg Oculus VR for 12 millarder kroner »

(Kilde: Wall Street Journal, via Time)

Mer om
annonse