Til hovedinnhold

Google har betalt milliarder for kunstig intelligens

Kjøpte britisk selskap.

Søkegiganten Google har nå kjøpt opp selskapet DeepMind, et selskap som har spesialisert seg på kunstig intelligens.

DeepMind fokuserer på algoritmer og selvlærende maskinvare til bruk i handelsvirksomhet, men også spill. Selskapet ble i sin tid dannet av Demis Hassabis, sammen med Shane Legg og Mustafa Suleyman.

Selskapet skal også ha utvidet kraftig siden oppstarten, og har nå rundt femti mann i stallen.

Ryktes om solid kjøpssum

Kjøpesummen er ikke bekreftet enda, hverken av Google eller DeepMind. Likevel ryktes det som en sum på gode 400 millioner dollar, ifølge Re/code.net som første meldte om saken.

Ifølge flere kilder skal DeepMind ha forsøkt flere ulike tilnærminger til kunstig intelligens, og de ulike teamene har jobbet parallelt mot en god løsning. De samme kildene mener også at oppkjøpet ikke nødvendigvis er et reelt bedriftsoppkjøp, men snarere at Google vil ha alle talentene som jobber for selskapet, og da spesielt grunnleggeren Demis Hassabis, som er hjerneforsker.

Hassabis beskrives som svært begavet, og allerede i ung alder utmerket han seg i verdenseliten for sjakk. Før han nådde myndighetsalderen hadde han også hatt en finger eller to med i spill som Syndicate og Theme Park.

Ikke noe nytt for Google

Dette med oppkjøp og kunstig intelligens er ikke en ny greie for Google. Fra før har de Quantum Artificial Intelligence Lab, der de prøver å gjøre kunstig intelligens mer avansert.

I starten av desember 2013 ble det klart at Google kjørte en hard oppkjøpsrunde, der de blant annet sikret seg syv ulike robotselskaper.

Rett før jul ble det også klart at Google hadde kjøpt enda et fremstående robotfirma, nemlig, Boston Dynamics. Boston Dynamics er kjent for selvstyrte roboter som er i stand til å simulere bevegelsesmåten til dyr og mennesker, og med en unik evne til å opprettholde balansen på egen hånd.

Google satser stort. De har også sikret seg et fremstående robotfirma »

(Kilde: Re/code.net)

annonse