Til hovedinnhold

Android og Windows Phone får «kill switch»

Skal gjøre stjålne telefoner ubrukelige.

Shutterstock

Microsoft og Google har signert en avtale med Eric Schneiderman, justisministeren i New York, om å legge inn en fjernslettingsfunksjon i den neste versjonen av Windows Phone og Android. Det skriver Cnet.

En slik funksjon, på engelsk døpt «kill switch», vil gjøre det mulig å slette mobiltelefoner som er blitt stjålet.

Denne funksjonen finnes allerede på Apples Iphone med iOS 7 og nyere. Låses en telefon med det som kalles «activation lock» vil du måtte taste inn Apple-ID og passord for å kunne gjenopprette innholdet på telefonen. Det er også løsninger for fjernsletting på Android-mobiler via Android Device Manager – forutsatt at du har husket å skru på funksjonen. Men nå skal altså både fjernsletting og låsing av Android- og Windows-mobiler bli enda enklere, og funksjonen skal være skrudd på som standard.

Dramatisk fall i Iphone-tyverier

Ifølge en rapport som er laget i samarbeid mellom justismyndigheter i New York, London og San Fransisco, er Apple et bevis på at en «kill switch» fungerer. I New York falt nemlig tyveriene av Apple-enheter med 19 prosent etter at Apple introduserte fjernsletting på sine mobiler. I London ble det stjålet 24 prosent færre iphoneer, og i San Francisco falt tyveriene med hele 38 prosent i løpet av de seks første månedene etter at Apples kill switch-funksjon ble introdusert.

Tyverier av Samsung-mobiler steg med 40 prosent i den samme perioden. Etter at undersøkelsen ble gjort, har også Samsung valgt å introdusere låsefunksjonen på sine telefoner.

Tall fra amerikanske myndigheter som BBC refererer til, viser at 3,1 millioner mobiltelefoner ble stjålet i USA i 2013. Dette er nesten dobbelt så mange som i 2012. Én av tre europeere har opplevd å bli frastjålet, eller å miste, telefonen sin.

Slutt på stjeling?

– Dette er et fantastisk tiltak, og vil i stor grad hjelpe myndighetene med å komme ett skritt nærmere målet om at ingen mobiltelefoner skal bli stjålet, sier Manoj Menon i Frost & Sullivan til BBC.

Menon understreker imidlertid at ingen systemer er hundre prosent sikre, og at tyver alltid vil finne måter å tjene penger på tilbehør og deler til mobiltelefoner.

Du kan laste ned hele «Secure Our Smartphones Initiative»-rapporten her.

Det gjøres enda mer for å sikre mobiltelefoner:
Nå skal mobiltyvene få det tøffere »

(Kilder: BBC, Cnet)

annonse