Til hovedinnhold

Samsung installerer antivirus

Vil beskytte bedriftskunder mot Android-sårbarheter

Samsung

I februar lanserte Samsung sikkerhetsløsningen Knox for Android-telefoner. Målet var å øke sikkerheten ved bruk av Android-telefoner, særlig for bedriftskunder.

Nå har Samsung inngått en avtale med det San Francisco-baserte IT-sikkerhetsselskapet Lookout. Lookout skal levere programvare som gjennomsøker Samsungs mobiler og nettbrett etter skadevare.

På denne måten øker Samsung sikkerheten i Knox enda et hakk.

Formålet med sikkerhetssatsingen fra Samsung er å rette opp det litt frynsete ryktet til Android-plattformen når det kommer til sikkerhet. Dermed kan plattformen bli mer spiselig for bedriftsmarkedet.

Trenden der den enkelte ansatte tar med sin egne dingser og bruker dem med jobbens løsninger og nettverk er allerede godt etablert. Samtidig øker andelen skadevare rettet spesielt mot Android-plattformen.

Tjener penger på skade-apper

Som oftest spres skadevaren forkledd som populære apper som Instagram eller Angrybirds lastet ned fra useriøse nettsteder, men det finnes også urovekkende mange eksempler på at hackere har klart å lure app-kopier inn i Google Play.

Google har også tatt grep, ved å kaste ut apper fra Google Play som foretar endringer på telefonen uten at eieren får vite det. Dette er imidlertid ikke nok, Sier en uavhengig sikkerhetsrådgiver til BBC.

De vanligste målene for utviklere av skadevare til Android er å stjele BankID-informasjon eller å melde ofrene på rådyre SMS-tjenester.

Samsung har tilbudt Knox-løsningen i utvalgte Galaxy S4-håndsett siden mai. Nå vil den være tilgjengelig for alle nye toppmodeller, både telefoner og nettbrett. Knox for eksisterende modeller vil kunngjøres på et senere tidspunkt. Knox vil bli tilgjengelig både for bedrifts- og privatmarkedet.

Forsvarsledelsen i amerikanske Pentagon er blant organisasjonene som har godkjent bruk av Android-telefoner med denne løsningen. Nå venter imidlertid markedet på at Samsung skal utvide tilbudet til flere telefoner og nettbrett.

Telekom-analytikerne i Ovum mener Knox på sikt vil gi Samsung en stor konkurransefordel fremfor de andre produsentene av håndsett til Android-plattformen.

Dersom Samsungs sikkerhetsløsning bidrar til å bedre Androids anseelse i bedriftsmarkedet er det først og fremst dårlig nytt for Blackberry og Windows Phone, som i dag markedsfører seg som sikrere alternativer for bedrifter som vil slippe smarttelefoner inn i nettene sine.

Les mer: Android-trusler har eksplodert >>

annonse