Tek.no

Nyhet

Acer har snekret sammen en byggekloss-PC

Med Revo Build Series kan hvem som helst sette sammen sin egen datamaskin.

Acer / Shutterstock
2 Sept 2015 19:00

Alle vet at byggeklosser er gøy, og at det å kunne sette sammen sin egen datamaskin er minst like moro. Så når Acer nå lanserer kuboideformede «PC-blokker» og kaller det hele Revo Build Series, så trenger du hverken være byggmester eller hete Bob for å bli positivt overrasket.

Denne lille PC-en – den begynner i det minste i det små – er lagd slik at du starter med «grunnblokka» M1-601. Denne måler beskjedne 12,5 x 12,5 centimeter og har et volum på omtrent en liter.

Denne er utstyrt med en Intel Celeron- eller Pentium-prosessor – ikke av de raskeste modellene altså – og kan enkelt utstyres med opp til 8 GB DDR4-RAM. Baseblokka skal også ha tre USB 3.0-porter, HDMI, DisplayPort, kortleser, LAN-port og minijack for lyd.

Ytelsen bør være god nok for vanlig hverdagsbruk hjemme eller på kontoret, men vi ville nok ikke satset på 3D-spilling eller spesielt tunge jobber med en slik datamaskin.

Det Acers blokk-PC ikke har i muskler, tar den i det minste litt igjen for i sjarm. Magnetiske «pogo»-pinner skal sørge for at M1-601 enkelt kan bygges ut uten at du må tenke på kabler – vi så for øvrig noe lignende fra Shuttle under årets Computex-messe.

Av tilgjengelige tilleggsblokker skal i det minste en portabel harddisk på 500 GB og 1000 GB være tilgjengelig ved lansering.

Denne vil naturligvis også kunne brukes med andre datamaskiner via USB.

Acer nevner dessuten i sin pressemelding at en blokk for trådløs lading og en «Audio Block» med høyttalere og mikrofon vil rulles ut etterhvert. Av hva vi kan se av bildene tenker også Acer på en hodetelefonforsterker og blokk for eksternt grafikkort.

Vi er ikke blitt opplyst noe tidspunkt for når de første byggeklossene kan være tilgjengelige her på berget, men prisen for M1-601 skal starte på 1995 norske kroner.

Lite og lurt fra Acer:
TEST: Artig og allsidig småtass >>>

(Kilde: Acer)

Les også
Acer Revo Build M1-601: Acer har tenkt nytt og godt, men gjort det feil
Les også
Acer lanserer stilig nettbrett for spillere
Les også
Mini-PC kan bygges ut med egen «grafikkblokk»
Les også
Acer Revo One RL85-UR45: Artig og allsidig småtass
Les også
Acer med produktskred
Les også
Acer XB270HU: Acer XB270HU er vår nye drømmeskjerm
Les også
Acer Aspire Switch 10: Hendig hybrid med kjekt skjermhengsel
annonse