Denne knotten vil kanskje dukke opp på iPhone eller iPad i fremtiden

Ny patent tyder på at Apple vil utstyre enhetene sine med «klokke-krone» på siden.

Apple er blant de mer aktive når det gjelder nye patenter. Nå har nettstedet Patently Apple, som følger godt med på denne fronten, fisket opp enda en liten godbit. Denne gangen ser det ut til at Apple har uventede designplaner på gang for fremtidens iPhone og/eller iPad.

Ifølge den nye patentsøknaden ser det ut til at Apple leker med idéen om å utstyre mobilene eller nettbrettene sine med klokkekroner, altså den knotten som befinner seg på siden av armbåndsur og som brukes til å stille tiden med.

Kan få mange bruksområder

Apple benytter som kjent allerede en slik krone på sin Apple Watch, og den nye patenten kan altså tyde på at de ønsker å spre den til de andre produktsegmentene også, om kanskje i en litt annen form.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.

I patentdokumentet kommer det frem at dreieknotten for eksempel kan brukes til å justere volumet, låse skjermen, ta bilder, endre størrelsen på teksten på skjermen. Den kan også få en lang rekke andre bruksområder.

Heldekkende berøringsskjerm

Mer interessant er det kanskje at patentteksten også hinter om at løsningen kan legge til rette for enheter hvor berøringsskjermen dekker hele enheten. Formodentlig er det da meningen at kronen kan gis alle funksjonene som de fysiske knappene på dagens mobile enheter har.

Mobiler med heldekkende berøringsskjermer er for øvrig noe Apple tilsynelatende allerede planlegger. I juni meldte vi nemlig om en annen Apple-patent som innebærer å rulle berøringsskjermen rundt hele mobilen

Apple forslår også at knotten kan brukes i kombinasjon med vanlige knapper og eventuelt glidebrytere. Som alltid med patentsøknader gjenstår det å se når og om konseptet i det hele tatt når markedet, som slettes ikke alltid er tilfelle.

Her er en annen spenstig Apple-patent: Dette konseptet skal hindre deg i å ta bilder på konserter »

(Via 9to5mac)

Les også
Neste MacBook vil muligens ha mobildata innebygd
Les også
Nå skal Apple begynne å selge strøm
Les også
Samsung vil bruke hånden din som smartklokkeskjerm
Les også
Apple vil angivelig slippe «smarte» deksler til iPadene sine
Les også
– Slik blir oppfølgeren til Apple Watch
annonse