Til hovedinnhold

Slik kan fremtidens iPhone se ut

Det tyder i hvert fall Apples nye patent på.

USPTO

Fleksible skjermer er i vinden som aldri før, og stadig finner produsentene på nye måter å bruke teknologien på. Nå har det dukket opp en ny patent som kan tyde på at Apple har spennende planer på gang for den bøyelige skjermteknologien. Det melder The Inquirer.

Patenten heter «Electronic device with warp around display». som navnet antyder dreier det seg altså om en skjerm som rett og slett er rullet rundt hele mobilen.

Utnytter hele flaten

Patentnavnet benytter riktignok det generelle begrepet «device» (enhet), men i selve teksten hinter Apple blant annet til at telefon er blant bruksområdene de har i tankene med det nye konseptet.

Apple ser tydeligvis for seg at mobilen kan åpnes ved at innmaten «dras» ut av skjermdelen. Tegningen er hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Meningen med løsningen er å kunne levere en mye større skjermflate ved å utnytte plassen bedre å lage en sammenhengende, sømløs skjerm som dekker hele arealet til enheten.

I patentdokumentet peker Apple på at den moderne formfaktoren har mer eller mindre slått seg til ro med den flate skjermen på fronten og ubrukte flater på sidene og baksiden. På bakgrunn av dette ønsker Apple å fornye formfaktoren for å utvide funksjonalitet til mer enn én overflate.

Betyr virtuelle knapper

Konseptet innebærer dermed også utstrakt bruk av virtuelle knapper og funksjoner, noe Apple sier også vil ha den fordelen at det byr på større fleksibilitet enn fysiske knapper ved at man kan konfigurere og flytte dem rundt.

Ellers foreslår Apple å bruke belegg som effektiv avstøter fett og fingeravtrykk, som jo vil bli et større problem med heldekkende skjerm. Som alltid med patenter gjenstår det å se hvorvidt vi får se noe til det nye konseptet. Mer informasjon finner du i selve patentdokumentet.

Apple slapp nylig nytt operativsystem: iOS 10 er den største oppdateringen noensinne »

annonse