Til hovedinnhold

Apple vil angivelig slippe «smarte» deksler til iPadene sine

Så slipper du å åpne den opp.

Illustrasjon: Tek.no

Apple klekker ut nye patent-idéer med relativt høy hyppighet, og nå har nettstedet Patently Apple gravd frem enda en nylig innvilget patent som kanskje vil materialisere seg med tiden. Denne gangen dreier det seg om et «smart» iPad-deksel.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
USPTO

Patenten heter «Cover attachment with flexible display» og beskriver som navnet antyder et deksel med en innebygget, bøyelig skjerm.

Mange bruksområder

Det Apple ser for seg er altså en form for tilleggsskjerm som er ment å utvide funksjonaliteten til nettbrettet på ulike måter – uten å påvirke formfaktoren til selve nettbrettet.

Illustrasjonsbilde fra patentdokumentet.
USPTO

Apple påpeker i patentteksten at skjermen allerede fyller hele plassen på nettbrettet, og at en økning av skjermstørrelsen derfor nødvendigvis medfører økt størrelse på nettbrettene, som igjen reduserer mobiliteten. Det er altså dette Apple søker komme rundt med den nye idéen.

Selskapet forestiller seg at dekselet blant annet kan brukes til å kun vise tekst, for eksempel påminnelser og meldinger, eller benyttes som en kombinert skjerm og berøringsflate.

Kan få trådløs lading

Den kan også simpelthen brukes som en utvidet skjermflate, for eksempel til å lese to dokumenter samtidig ved å bruke berøringskommandoer til å «dytte» det ene dokumentet fra nettbrettet til dekselet. Dermed slipper man å krympe dokumentene for å på plass på samme skjerm.

Apple foreslår at dekselet kan ha innebygget batteri og benytte trådløs lading fra selve nettbrettet, eller eventuelt by på en magnetisk ladekontakt à la MagSafe. Flere tekniske detaljer om den nye oppfinnelsen finner du i patentdokumentet.

Her er en annen fersk patent fra Apple: Den lar deg høre på musikk fra hodesettet selv når du napper ut kabelen »

(Via 9to5mac, The Verge)

annonse