Neste MacBook vil muligens ha mobildata innebygd

Vil la deg koble deg på nettet overalt.

Den store iPhone 7-lanseringen har dominert nyhetsbildet den siste tiden når det gjelder Apple, men det har ikke hindret den berømte ryktemølla i å surre videre. Nå har det kommet nye, interessante opplysninger om Apples planer for sine bærbare.

Nettstedet Patently Apple har plukket opp en ny patent som indikerer at Apple sysler med idéen om å gi MacBook-maskinene mulighet til å koble seg til mobilnett, akkurat som med mobiler og nettbrett.

Er også blitt antydet tidligere

Dermed vil det i så fall være mulig å koble seg opp på nettet med de bærbare maskinene til Apple uten å være avhengig av Wi-Fi-nettverk eller mobiltelefonen når du er på farten.

Illustrasjon fra patentdokumentet.

Patentteksten nevner spesifikt telefonsamtaler som ett av bruksområdene og inneholder illustrasjoner som tydelig indikerer at løsningen er tiltenkt bærbare PC-er, altså Apples MacBook-linje.

Som Patently Apple peker på har det opptil flere ganger tidligere dukket opp patenter som peker i retning av at Apple planlegger å inkorporere mobilnett-funksjonalitet i PC-ene sine. De nye opplysningene kan dermed tyde på at Apple har gjenopplivet planene.

Ikke nytt

Det går som kjent an å koble en PC til Internett via mobiltelefonen, men ved å bygge inn funksjonaliteten direkte i PC-en slipper man altså dette. Mobilnettstøtte i PC-er for øvrig ikke noe nytt og kan fåes i flere bærbare modeller på markedet, for eksempel Lenovos ThinkPad X1.

Ennå er det altså kun snakk om en patentsøknad, så hvorvidt det hele faktisk vil bli realisert, og eventuelt når, er høyst uvisst.

I tillegg til ny telefon og smartklokke har Apple nå også oppgradert nettbrettene sine: De billigste modellene får dobbel lagringskapasitet »

(Via The Next Web)

Les også
Se tastene endrer seg på bare sekunder
Les også
Her gjør Microsoft narr av Apples nye iPad Pro-reklame
Les også
– MacBook Pro skal få både OLED-berøringsflate og fingeravtrykkleser
Les også
Denne knotten vil kanskje dukke opp på iPhone eller iPad i fremtiden
Les også
MacBook Pro-brukere opplever at maskinen fryser
annonse