Til hovedinnhold

Fastpris for storbrukerne

Konseptet rundt såkalt fastpris på mobilsamtaler, gjorde sitt inntog på det norske markedet tidligere i år. Med et fastprisabonnement kan du ringe tilnærmet ubegrenset til alle norske mobilkunder.

De tre største operatørene som tilbyr slike fastprisabonnement er Tele 2, Talkmore og MTU, men det er visse forskjeller på de tre abonnementene som tilbys.

Alternativ til venneabonnement

Fastprisabonnementer kan være et godt alternativ til venneabonnement og vennetjenester, spesielt dersom du ofte fører lange samtaler med dine venner og bekjente. Felles for fastprisabonnementene er nemlig at du kan ringe uten minuttpris til alle norske mobilkunder – uavhengig av operatør –, noe som betyr at du slipper å huske hvilke av dine venner og kjente som har samme operatør som deg.

Vi har sett nærmere på fastprisabonnementene Tele 2 Snakkis, Talkmore Fastpris og MTU Fastpris.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Storbrukere

Det er først og fremst storbrukerne av mobiltelefonen som vil kunne tjene på et fastprisabonnement. Månedsprisen på et slikt abonnement er langt høyere enn de fleste andre typer abonnement, men til gjengjeld kan du ringe tilnærmet ubegrenset til alle dine venner og kjente i Norge. Med Tele 2 Snakkis kan du også ringe til svenske mobilkunder, i tillegg til at du får 100 SMS inkludert i månedsprisen på 199 kroner. Med Talkmore Fastpris kan du - til en månedspris på 349 kroner - ringe uten samtalepris til fasttelefon, i tillegg til at prisen per SMS er kun 34 øre og du slipper oppstartspris. MTU Fastpris kan friste med hele 200 SMS og 100 MMS inkludert i månedsprisen på 398 kroner, i tillegg til null øre i oppstart.  

Alle de tre operatørene har nå en øvre grense på 3.000 minutter – tilsvarende 50 timer – i måneden. Dette er naturligvis en begrensning som rammer svært få av kundene, og har blitt innført som et ”tak” for å hindre misbruk av abonnementet.

(Artikkelen fortsettes.)

Hvem bør ha fastpris?

For at det skal lønne seg med et fastprisabonnement må du – på grunn av den høye månedsprisen – ringe mer enn 700 minutter med et normalt forbruk av SMS og datatjenester, ifølge våre beregninger. Ringer du mindre enn dette, vil det lønne seg å velge et annet abonnement. Med andre ord må du være en såkalt storbruker av mobiltelefonen før dette vil være lønnsomt.

Du bør derfor danne deg et bilde av ditt ringemønster, før du vurderer et fastprisabonnement. Vi anbefaler derfor at du bruker abonnementskalkulatorene Ringepriser og Telepriser for å finne frem til de abonnementene som er mest lønnsomt for deg, basert på ditt ringemønster, før du eventuelt bytter mobilabonnement.

Mer om
annonse