Til hovedinnhold

Fastpris som tilleggstjeneste fra Netcom

I fjor ble fastprisabonnement lansert som det beste alternativet for de som ringer mye. De mindre operatørene var først ute med disse abonnementene, men først da Tele 2 Snakkis ble lansert ble folk flest oppmerksomme på at de var mulig å slippe å betale for samtaler per minutt. Telenor lanserte før jul en Snakkis-kopi kalt Telenor Fri Prat, mens Netcom til nå bare har testet ut fastpris via underoperatøren Ucan2.

Nå lanserer imidlertid Netcom fastpris på samtaler som en tilleggstjeneste som kan knyttes til ditt eksisterende abonnement.

Må betale oppstart
For øyeblikket er det kun Talkmore, Chess og Ucan2 som har ”ekte” fastpris – altså at du betaler en fast sum for alle samtalene du fører i løpet av en måned, inklusive oppstartspris. One Call og Network Norway har et lignende pakkepristilbud som inkluderer 1.500 ringeminutter. Tele 2 og Telenor krever imidlertid at du betaler oppstartsavgift på de respektive abonnementene Snakkis og Fri Prat, og månedsprisen er lavere enn hos Talkmore, Chess og Ucan2. Netcoms tilleggstjeneste koster 199 kroner per måned – det samme som abonnementet Tele 2 Snakkis –, med en oppstartspris som er ti øre dyrere (89 øre per samtale). Dette kommer altså i tillegg til de kostnadene du har ved ditt eksisterende Netcom-abonnement.

- Netcom sitt tilbud er unikt fordi våre kunder ikke trenger å gi opp produktfordelene de har i sitt eget abonnement, og de trenger heller ikke vente til de er ute av bindingstid før de kan dra nytte av fastpristjenesten, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Litt dyrt
Ettersom dette er en tilleggstjeneste, og ikke et eget mobilabonnement, føler vi at månedsprisen burde vært lavere enn det Tele 2 tar for abonnementet Snakkis, ettersom du i de fleste tilfeller også betaler en månedspris for ditt Netcom-abonnement. I tillegg er oppstartsavgiften så høy at det blir vanskelig å bedømme om dette vil være lønnsomt. Fører du mange, korte samtaler kan 89 øre per samtale fort påbeløpe store kostnader totalt sett, selv om du har 3.000 inkluderte ringeminutter til rådighet. Det finnes imidlertid fordeler ved at dette er en tjeneste, og ikke et abonnement, ifølge Vederhus.

- Ringer du for mer enn 200 kroner i måneden anbefaler vi å prøve fastpris fra Netcom og se om regningen går ned. Fordelen med fastpris som tilleggstjeneste foran fastprisabonnement er at du når som helst kan droppe det hvis det ikke lønner seg, sier han.

Netcoms fastpris som tilleggstjeneste er tilgjengelig fra tirsdag 17. februar, og gjelder kun ordinære abonnement (ikke Young Talk eller Italk).

Mer om
annonse