Til hovedinnhold

Folk flest har disse abonnementene

Det har vi. Derfor tok vi kontakt med Norges tre største mobiloperatører og spurte hvilke abonnementer som selger best om dagen, og hva grunnen til dette kunne være.

Svarene vi fikk tyder på at det er samme typer abonnementer som er populære blant Telenor, Netcom og Tele 2.

Telenor Frihet

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor kan fortelle oss at deres mest populære mobilabonnement for øyeblikket er Telenor Frihet. Grunnen til dette, sier han, er at abonnementet ikke har månedspris – med mindre du vil kjøpe ny mobil – og at det er et oversiktlig abonnement med lave priser på samtale og SMS.

- Frihet har nå seilet opp som det mest populære mobilabonnementet fra Telenor. At dette er blitt en suksess skyldes at Frihet ikke har abonnementspris, og lave og enkle priser for bruk. Det koster 49 øre til uansett hvem du ringer, samme pris for SMS. Og kombinerer du abonnementet med Fri Familie, får du virkelig lave mobilkostnader, sier Krokan.

(Artikkelen fortsettes under bildet)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.
 

Også med kjøp av mobil

Krokan sier videre at Telenor Frihet også kan kombineres ved kjøp av subsidiert mobiltelefon. Da øker imidlertid månedsprisen fra 0 kroner per måned til 199 kroner per måned.

- I tillegg tror vi Frihet er så populært fordi du kan velge blant Telenors best mobiltilbud når du velger Frihet. Du får da mobil mot å betale 199 i måneden, men når avtaleperioden er over, reduseres prisen automatisk til kroner null. Videre kan man også velge Frihet uten å kjøpe mobil - mange vet å verdsette denne fleksibiliteten, avslutter Krokan.

Er du fornøyd med abonnementet ditt? Sjekk Ringepriser for å se om du vil tjene på å bytte abonnement.

Tele 2 Champion

I likhet med Telenor, er abonnementet Tele 2 Champion også uten månedspris og med lik pris på samtale og SMS. Administrerende direktør Håkon Dyrnes i Tele 2 trekker fram mange av de samme argumentene på hvorfor dette er det mest populære Tele 2-abonnementet.

- Champion er det mest populære abonnementet. Årsaken er at det er enkelt og billig (39 øre både per minutt og per sms), ingen månedsavgift og at det også kan kjøpes sammen med subsidierte telefoner, sier Dyrnes.

(Artikkelen fortsettes)


Administrerende direktør Håkon Dyrnes i Tele 2.

Snakkis nærmer seg

Tidligere i år lanserte Tele 2 abonnementet Snakkis, og Dyrnes sier at dette abonnementet nå er nesten like populært som Champion.

- Snakkis følger like etter. Årsaken til det er at kundene setter pris på at du kan ringe så mye du vil til alle mobiltelefoner i Norge og Sverige (15 millioner abonnenter) for kun kr 199 (kun oppstart kommer i tillegg). Inkludert er det 100 gratis SMS per måned. og deretter en lav SMS pris på 49 øre. Kundene opplever derfor at de får en ganske bra kontroll over kostnadene og at det blir en slags fastpris mobil løsning, avslutter Dyrnes.

Smart Talk og Young Talk

Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom sier til Mobilen.no at det i utgangspunktet er tre abonnementer som fremstår som populære om dagen, men antyder at kjøp av ny mobiltelefon spiller en viktig rolle når det gjelder valg av abonnement. De tre mest populære Netcom-abonnementene om dagen er Young Talk (+Plus), Smart Talk og Super Talk.

- Ofte er det slik at et mobilabonnements popularitet henger sammen med telefon. Vi bytter telefon ofte her til lands, og er opptatt av å ha tilgang på nye telefoner med siste funksjonalitet. Dette gjør at vi velger telefon først, etter pris og funksjonalitet, og får et abonnement med på kjøpet, sier Vederhus.

(Atrikkelen fortsetter under bildet)


Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i Netcom.

Populære Iphone-abonnement

Vederhus påpeker imidlertid at Italk-abonnementene – som man må ha for å kjøpe Iphone fra Netcom – har slått an i det siste.

- Italk har vært en slager siden lansering. Italk Small er bestselger, og er helt i tet på mestselgende abonnement hos Netcom siden juli, avslutter Vederhus.

Ringepriser

Vi har altså undersøkt hvilke abonnementer som er mest populære blant de tre største mobiloperatørene i Norge, men det betyr nødvendigvis ikke at de er billigst, eller at disse abonnementene passer ditt ringemønster.

Vurderer du å bytte mobiloperatør anbefaler vi at du først og fremst finner ut omtrent hvor mye du ringer, sender SMS og MMS, og eventuelt hvor ofte du bruker mobilsurfing, for så å sjekke priskalkulatoren Ringepriser for å danne deg et bilde av hvilke abonnementer som passer ditt bruk. Hvis du ikke vil skifte mobiloperatør, kan du også velge å kun vise resultater fra denne operatøren.

Mer om
annonse