Til hovedinnhold

Superslank harddisk frir til nettbrettene

500 gigabyte fordelt på 5 millimeters tykkelse.

Salget av tradisjonelle PC-er, enten de er stasjonære eller bærbare, har sakket akterut de siste årene. Det er nettbrettene som får skylden for den sviktende omsetningen, og dette har ikke gått harddiskmaker Seagate hus forbi.

Det amerikanske firmaet har nemlig annonsert en svært slank hybrid-harddisk som passer rett inn i nettbrettenes flate form. Deres «Ultra Mobile HDD» har følgelig en tykkelse på bare 5 millimeter, samtidig som den kan skilte med en lagringskapasitet på 500 GB.

Mer lokal lagring

Mens nettbrett flest karer seg opp til 128 eller 256 GB med lagringsplass, mener Seagate at det er både plass til og behov for mer lokal lagring. Flere har kanskje blitt litt skeptiske til lagring i nettskyen på grunn av all NSA-overvåkningen, og dermed kan større plass på selve brettet være å foretrekke.

Ultra Mobile HDD retter seg hovedsakelig mot Android-baserte nettbrett, og vil være en intern bestanddel, framfor en ekstern harddisk man kan koble til etter eget forgodtbefinnende.

Ikke umiddelbart i butikken

Når det gjelder ytelse og egenskaper, kan harddisken videre skryte av 8 GB flashlagring, robust kabinett og fastvare som gjør enheten mer energieffektiv.

Det er foreløpig ukjent om Seagate har inngått avtaler med nettbrettprodusenter, og det vil sannsynligvis ta en liten stund før vi ser nettbrett med denne harddisken innabords i butikken.

I mellomtiden kan du studere Seagates egne ytelsesgrafer nedenfor.

Mens dagens nyhet er slank, er denne lynrask:
Seagate lanserer lynrask hybriddisk »

Foto: Seagate
Foto: Seagate

(Kilder: Seagate via DVICE og Engadget)

Les også
Dette er verdens tynneste harddisk på 2 TB
Les også
Dette nettbrettet kan du også bruke som PC
Les også
Nå må de betale harddisk-avgift på absolutt alt
Les også
Seagate lanserer lynrask hybriddisk
Les også
Dette kan du gjøre med den gamle harddisken din
annonse