Til hovedinnhold

Dette nettbrettet kan du også bruke som PC

Forandrer størrelse ved å «dras» ut.

Med nettbrettenes massive inntog på markedet har PC-makere begynt å se på løsninger for å kombinere de to produktene, som har resultert i ymse varianter av såkalte hybrid-PC-er fra for eksempel Dell, LG, Toshiba og Sony.

En av innvendingene mot disse produktene er gjerne at flere av dem faller mellom to stoler; de er for svake til å fungere som fullverdig PC, eller for store til å kunne kalles genuint mobile på lik linje med nettbrett.

Foto: Jongha Lee

PC-nettbrett med ny vri

En sørkoreansk entreprenør ved navn Jongha Lee har nå lansert et konsept som tar sikte på å overkomme dette problemet, skriver Pocket-lint. Konseptet heter Apollon og er en ganske frisk tilnærming til kunsten å kombinere nettbrett og PC.

Apollon er et nettbrett som du kan dra ut og skyve sammen igjen ved hjelp av en rullemekanisme. Sammenskjøvet fungerer produktet som et kompakt nettbrett på bokstørrelse, og når man drar det ut blir skjermen 15 tommer stor med forholdet 16:9.

Da kan man enten bruke det som et ekstra stort nettbrett eller plassere det i en dokkingstasjon. Dokkingstasjonen vil ha en egen prosessor, eget minne og en SSD, som i kombinasjon med nettbrett-innmaten gjør innretningen til en fullverdig PC. Nettbrettet skal også kunne kobles til dokkingstasjonen trådløst via Wi-Fi Direct.

To operativsystemer

For ytterligere fleksibilitet skal oppfinneren også utstyre kreasjonen sin med to operativsystemer. I PC-modus skal maskinen kjøre Windows, mens Android skal benyttes til den mindre krevende nettbrett-bruken.

Utover dette har ikke Lee røpet inngående tekniske detaljer om Apollon, som enn så lenge kun befinner seg på konseptstadiet. Det er uvisst om eller når han planlegger å gjøre produktet kommersielt tilgjengelig. Mer informasjon og flere bilder kan du finne her.

De fleste nøyer seg ennå med vanlige bærbare: Her er våre anbefalinger »

(Kilder: Behance, via Pocket-lint)

annonse