Til hovedinnhold

Seagate lanserer lynrask hybriddisk

Verdens raskeste i sitt slag, ifølge selskapet.

Den store harddiskprodusenten Seagate ventet en stund med å satse på rene SSD-er, og lanserte først i mai i år sin første forbruker-SSD. Selskapet var derimot blant de første som tilbød de såkalte hybriddiskene, og slapp fire nye slike tidligere i år.

Seagates satsing på hybridmodeller fortsetter, og nå har produsenten avduket sin aller første hybriddisk rettet mot bedriftsmarkedet, døpt Seagate Enterprise Turbo SSHD.

Foto: Seagate

Raskeste bedriftsharddisken

I tillegg til å være selskapets første i sitt slag, flesker Seagate også til med å påstå at den nye modellen blir verdens raskeste bedriftsharddisk.

Ingen konkrete ytelsestall er oppgitt i pressemeldingen, men målinger utført av ulike OEM (original equipment manufacturer)-produsenter skal ha indikert at ytelsen ligger opptil tre ganger høyere enn andre harddisker i 15 000 RPM-klassen.

Prototypen til den nye hybriddisken ble utviklet i samarbeid med IBM, som visstnok har planer om å benytte den i sine System X-servere.

Seagate Enterprise Turbo SSHD har ellers en maksimal lagringskapasitet på solide 600 GB og NAND-minne på 32 GB. Informasjon om pris og tilgjengelighet er dessverre ikke kjent, men Seagate sier prisen er sammenlignbar med en vanlig harddisk. Les mer hos Seagate.

Er du usikker på hvilken harddisk du skal velge? Her er våre anbefalinger »

(Kilde: Seagate, via VR-zone)

Mer om
annonse