Nyhet

Telenor dropper mobildekning på bygda

Telenor stopper nå selskapets satsning på ulønnsomme bygder med få kunder over store avstander. Årsaken er Samferdelsdepartementets nye avgjørelse om å tvinge de største operatørene til å fortsette å finansiere Network Norway og Tele2s nye mobilnett.

NetCom og Telenor betaler per i dag mer enn de mindre konkurrentene for samtaler mellom de ulike mobilnettene (termineringsavgift), slik at de dermed finansierer deler av landets tredje mobilnett som foreløpig bare er bygget ut i spesielt sentrale strøk.

Overprøvde Post- og teletilsynet

Post- og teletilsynet vedtok at Network Norway og Tele2 nå ikke lenger skal få kreve mer enn de andre operatørene. Nå har Samferdselsdepartementet overprøvd termineringsvedtaket, og utvidet perioden der Network Norway og Tele2 får kreve mer enn NetCom og Telenor i termineringsavgift til årsskiftet 2012 - 2013.

– Departementet har prioritert utbygging i sentrale strøk fremfor utvidet dekning i periferien. Dette vil ramme distriktene for fullt, sier norgessjef Ragnar Kårhus i Telenor, og setter umiddelbart makt bak påstanden, sier Ragnar Kårhus til Inside Telecom.

Setter foten ned

Telenor planla å bruke 50 til 100 millioner kroner de neste to årene for å ta igjen et etterslep i mobildekningen på en rekke områder i distrikts-Norge. Hensikten var å bedre dekningen i 50-70 kommuner landet over. Nå stopper de denne utbyggingen.

– Det er full stopp. Det eneste vi vil fullføre, er de avtalene som alt er signert. Det inngås ingen nye avtaler nå, sier Bjørn Amundsen, dekningssjef i Telenor, til Inside Telecom.

Det eneste lyspunktet Amundsen ser i Samferdselsdepartementet avgjørelse, er at skjevreguleringen i termineringsavgiftene skal ta slutt i 2013.

(Kilde: insidetelecom.no)

Les også
– Selger mobiler med dårlig signal
Les også
Når mobilnettet tryner
Les også
Telenor tar det hele og fulle ansvaret
Les også
Drittmobilene du har råd til å miste
Les også
Dette kan være en mobilmast
Les også
Disse gutta sikrer mobildekningen
Les også
Telenor mistet 18 000 mobilkunder
annonse