Nyhet

Drittmobilene du har råd til å miste

Flere av sommerens høydepunkter kan potensielt utgjøre en fare for din kjære og dyrbare smarttelefon. I båten kan du miste den i vannet, på stranda kan den bli stjålet når du bader, du kan miste den på byen, for ikke å glemme de mange farene en mobiltelefon utsettes for på en musikkfestival.

Men fortvil ikke, trikset er å ha en "drittmobil" i reserve - en som det ikke er så farlig med.

Billige drittmobiler i fleng

Det billigste du kan gjøre, som flerfoldige personer har gjort i årevis, er å lete frem en gammel mobiltelefon som fortsatt fungerer fra roteskuffen.

Hvis du allerede har gitt bort dine fordums mobiltelefoner til yngre slektninger eller har resirkulert dem, kan du heller kjøpe en splitter ny billigmobil for et par hundrelapper som du kan bruke i sommer.

Her er våre anbefalinger:

Samsung E1150 - Den billigste klapptelefonen

Denne mobilen er så enkel som det nesten går an, og ligner derfor temmelig lite på den fancy smartmobilen din. Med en pris på rundt 200 kroner kvalifiserer drittmobilen likevel til en plass blant sommerens anbefalte reserve-mobiler, der lav pris er aller mest avgjørende. På grunn av kamskjell-formen blir også selve skjermen litt mer beskyttet når den ikke er i bruk. Designet er faktisk helt okay, og hvis du liker kamskjell/klapptelefon-utformingen er denne god som sølv.

Her finner du beste pris på Samsung E1150

Alternativt kan du se om du finner Samsung E1080, en utgått modell fra 2009 som koster litt over en hundrelapp, men dette er ingen klapptelefon.

Nokia 1616 - Med lommelykt

På festival, og gjerne de festivalene som innebærer å sove i telt, er en lommelykt veldig kjekt å ha. Nokia 1616 har ikke mye, men lommelykt har den. I tillegg har den FM-radio, noe som kanskje kan være morsomt å ha på festival. For rundt 250 kroner kan du skaffe deg denne festival-optimaliserte mobilen.

Kjøp Nokia 1616 aller biligst her

Utgåtte Nokia-modeller, som Nokia 1208, 1200, 1180i og lignende, kan du fort finne i tilbudskurven på Elkjøp, Expert, Euronics m.fl.

Samsung E2370 Xcover - Solid og litt vanntett

Mobiltelefoner flest er ikke laget for å tåle verken vann eller fysiske påkjenninger, noe en norsk sommer fort kan by på. Samsung E2370 Xcover er blant unntakene som tåler en trøkk. Selv om den ikke er blant de aller tøffeste i klassen, er den likevel tøffere enn samtlige av de andre billigmobilene. Dermed overlever den trolig mer enn de to andre vi har nevnt, og E2370 har også lommelykt. Denne modellen er på vei ut av markedet, men du får fortsatt kjøpt den til rundt 600 kroner i enkelte nettbutikker.

TEST: Solid telefon med laaang batteritid

Finn beste pris på Samsung E2370 Xcover her

Hvis du trenger en mobil til uvørent bruk utenom festival-sesongen også, finnes det robuste mobiltelefoner som er både bedre og dyrere enn denne:

Andre billigmobiler

Til uvørent bruk av mobilen er det gjerne én ting som gjelder: prisen. Flere av elekrokjedene pleier å ha ukestilbud på en enkel og billig mobil på forsommeren, og finner du en slik til under 200 kroner er det bare å slå til.

Det er også gode muligheter for å finne brukte og billige mobiltelefoner på Finn.no.

Enkelt med tvilling-SIM

Noe av det kjipeste med å bruke to mobiltelefoner samtidig er tanken på å måtte flytte og bytte SIM-kortet fra én mobil til en annen titt og ofte. Med tvilling-SIM kan du imidlertid ha tvilling-kortet i drittmobilen, og raske med deg denne i stedet for smartmobilen når du skal på grillparty i parken.

Prisen på tvilling-SIM varierer fra operatør til operatør. Normalt betaler du etablering av tjenesten på mellom 50 og 200 kroner, samt en månedspris på 20-30 kroner. Hvis du ofte befinner deg i en situasjon der du gjerne skulle tatt med en mobil det ikke var så farlig med, kan denne løsningen anbefales.

Ellers er det vel kanskje ikke helt håpløst å måtte bytte SIM-kortet frem og tilbake heller.

LES OGSÅ: Disse mobilene kommer i juni

Les også
Spar tusenvis på de ti beste smarttelefonene
Les også
IsatPhone Pro: IsatPhone Pro kan redde livet ditt
Les også
– SIM-fri iPhone kommer i august
Les også
Tøff kamp om mobilkundene i juni
Les også
Frister en mobil i gull?
Les også
Mobilen kan gjøre deg ufruktbar
Les også
Telenor dropper mobildekning på bygda
Les også
Ikke tabu å ta med mobilen på do
Les også
– Snart slutt på billige mobiltelefoner
Les også
Samsung B2710 Xcover
annonse