Nyhet

Telenor mistet 18 000 mobilkunder

Jon Fredrik Baksaas varsler om besparinger i Norge.

Telenor har publisert tallene for årets første kvartal, som viser fall i inntjeningen i mobilmarkedet. Dermed varsler selskapet kostnadskutt i Norge.

Taper kunder

Selskapet opplever en kraftig nedgang i kontantkortmarkedet. Bare i årets første kvartal mistet Telenor 19 000 kontantkortkunder, mens 1000 nye kunder eller tidligere kontantkortkunder gikk mot strømmen.

Imidlertid registrerte selskapet 17 000 nye mobilt bredbåndskunder, og har per i dag hele 325 000 kunder i denne kundegruppen.

Nedgangen i mobilinntektene er totalt på 4,5 prosent sammenlignet med første kvartalet året før. Årsaken er ifølge Telenor en endring i folks brukermønster så vel som priskonkurranse fra andre mobiltilbydere.

Mindre penger per kunde

Datatrafikken fortsetter å øke, mens mobiltaletrafikken er stabil. Den gjennomsnittlige inntekten i måneden per kunde faller med fem prisent fra 305 kroner i første kvartal 2010 til 290 kroner i årets første kvartal.

– I Norge er det økende priskonkurranse i privatmarkedet, og omfattende kostnadsreduksjoner er nødvendig, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar.

Gjør det bra i utlandet

Selskapet leverer derimot bra i Serbia, Thailand, Bangladesh og Malaysia. Ifølge Baksaas ser det også lovende ut i Pakistan.

I India fikk Telenor inn fem millioner nye abonnementer i første kvartal, men en månedlig inntjening på bare 12 kroner per måned i gjennomsnitt per kunde bidrar til at Telenor i India, kjent som Uninor, likevel går i underskudd på 1,2 milliarder.

(Kilder: insidetelecom.no1, 2, Telenor)

Les også
Dobbelt så mye nedetid hos Telenor
Les også
Når mobilnettet tryner
Les også
Telenor tar det hele og fulle ansvaret
Les også
Telenor dropper mobildekning på bygda
Les også
NetCom får lilla make-over
Les også
Disse gutta sikrer mobildekningen
Les også
– Snart slutt på billige mobiltelefoner
Les også
Panasonic kutter 40 000 jobber
Les også
Nokia sparker 4000
Les også
NetCom bytter navn
annonse