Til hovedinnhold

– Neste iPhone blir en mindre oppdatering

... men en billigversjon i plast kan være på vei.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Apple har tradisjonelt latt annen hver iPhone være en stor oppdatering. Mellommodellene har fått en ekstra S i navnet, og vært litt raskere, men stort sett delt de samme egenskapene som forgjengeren. Nå ligger det etter alt å dømme an til en ny mellommodell, en iPhone 5S, om man skal tro Digitimes' kilder.

Les også: Test av Apple iPhone 5

– Nye iPhone vil ikke bli en stor oppgradering, og kan bli en forsiktig oppgradert utgave av iPhone 5, forteller kildene som skal ha tilknytning til Apples underleverandører.

Billigversjon i plast?

Ifølge de samme kildene går det nå også rykter om en iPhone bygget i billige plastmaterialer. Billigversjonen skal ha som formål å øke Apples markedsandel globalt. En markedsandel som lenge har vært truet av rimelige Android-telefoner.

Delene for iPhone 5s oppfølger skal være klare til levering i mai, slik at Apple kan starte salget innen utgangen av årets tredje kvartal.

Kraftigere innmat

Blant forbedringene i nye iPhone skal være en kraftigere systembrikke, og et kamera med høyere oppløsning enn det som står i dagens modell, ifølge kildene.

Som vanlig bør slike rykter tas med en solid klype salt – ryktene omkring iPhone florerer hvert år før lansering, og Digitimes har pleid å være blant de ivrigste bidragsyterne, selv om så tidlige rykter ofte har vist seg å ikke stemme. Likevel er det ikke mye her som er spesielt uventet.

Den som venter på noe godt ...

Ryktene er kanskje aller mest interessante for de som ventet seg en storoppdatering av iPhone i år. Til tross for større skjerm og kraftigere innmat i iPhone 5 enn i iPhone 4S, var det mange som ønsket seg en enda større overhaling av Apple-telefonen da den ble lansert i fjor høst. Noen slik overhaling ser det altså ikke ut til at vi får i år heller.

Den som venter på noe godt, må altså kanskje vente til neste år.

Les også: Apple mener Android-universet ikke er sømløst

(Kilde: digitimes.com)

Mer om
annonse