Til hovedinnhold

Skype oversetter i sanntid

Populær tjeneste blir enda bedre.

Microsoft melder nå at de sparker i gang et prosjekt der de skal få Skype til å oversette på direkten. Skype har gjennom mange år redusert kommunikasjonsbarrierene ved å tilby rimelige og gratis samtaler over lange avstander.

Det er første fase som nå skal iverksettes, og det er muntlig spansk og engelsk som blir de første språkene ut. Snakker du engelsk inn i mikrofonen din vil vedkommende på den andre siden med andre ord kunne få opp det du sier på spansk. Akkurat hvordan stemmen din høres ut er usikkert, mest trolig får den en litt usjarmerende snert.

Gir utrolige muligheter

Dette åpner for fantastiske muligheter, og det er planlagt støtte for andre språk fortløpende. Med tanke på det norske språkets utvidelse på verdensbasis, ville vi likevel ikke holdt pusten.

Ifølge Microsoft ligger det flere tiår med forskning bak, både på stemmegjenkjenning og automatisk oversettelse.

I tillegg til de muntlige språkene blir det lagt til støtte for over 40 skrevne språk.

Du må ha Windows 8.1 eller nyere

Det er selvfølgelig en liten hake, og den heter Windows 8.1. Alternativt kan du ha Windows 10 Technical Preview. Du må nemlig ha dette operativsystemet på den enheten du vil kjøre Skype på, i alle fall om du vil ha med oversettelsesbiten.

Det er mulig støtten vil komme til andre plattformer på sikt, men dette er i alle fall en effektiv måte å redusere trykket på tjenesten. Samtidig gir med dette Microsoft ut en liten gulrot til de av kundene som kjører det hittil nyeste operativsystemet.

I tillegg til kravet om operativsystem må du også registrere deg for tjenesten, hvilket heldigvis er gratis.

På sikt blir hele oversettelsesbiten bakt inn i Skype, men hvordan det hele blir til slutt er enda uklart. Microsoft vil bruke erfaringene de høster og ikke minst tilbakemeldinger fra brukerne for å utforme veien videre.

Viste du at du kan bruke Skype direkte i nettleseren? Joda, det er faktisk mulig »

(Kilde: Microsoft)

annonse