Til hovedinnhold

Her er den første rene Microsoft-telefonen

Skal bli svært billig.

Microsoft

Microsoft har i dag lansert en stor telefonnyhet, nemlig Microsoft Lumia 535. Nå er ikke selve telefonen noen stor nyhet i seg selv, for den er helt ordinær. Det store er at Microsoft nå har kastet vekk Nokia-navnet og står helt på egne ben.

Lumia 535 kommer faktisk ikke alene, sammen med telefonen kommer også en Dual SIM-variant. Begge to kjører naturlig nok den siste versjonen av Windows Phone og er fullstappet med Microsoft-programvare.

Blant annet får du egen Skype-integrasjon for enkelt bytte mellom vanlige samtaler og Skype. Videre er Office-pakken forhåndsinstallert og OneDrive er tungt inne. Full Windows Phone-pakke med andre ord.

Telefonene kommer med flere friske farger, og du kan velge mellom grønn, orange, hvit, mørkegrå, cyan og sort.

Streit maskinvare

Under plasten finner vi en firekjernet Qualcomm Snapdragon 200-prosessor på 1,2 GHz. Denne kan boltre seg med én gigabyte systemminne og åtte gigabyte med lagringsminne. I tillegg er det støtte for et micro SD-kort på opptil 128 GB.

Panelstørrelsen er på fem tommer, og på denne plassen har Microsoft klemt inn et panel med 960 ganger 540 punkter. Denne oppløsningen er kanskje ikke veldig imponerende på papiret, men går vi noen år tilbake var dette helt standard selv på toppmodellene. Et stort pluss er at Microsoft nå har sverget til IPS, mot det middelmådige TN-panelet som befinner seg i forgjengeren.

Både frontkameraet og det vanlige kameraet har fått en oppløsning på fem megapixler.

For ytterligere spesifikasjoner, sjekk Prisguide.no »

Kommer til Norge først senere

De første markedene som får nyte godt av denne telefonen er Kina, Hongkong og Bangladesh. Først ved en senere anledning kommer telefonen til Norge, og det er da vi får vite den endelige prisen her til lands.

Forgjengeren, Nokia Lumia 530, ble introdusert til rundt 800 kroner. Så det er naturlig å tenke seg at også Lumia 535 vil havne i dette prisleiet.

Legger du igjen e-postadressen din hos Prisguide.no vil du få en e-post så snart telefonen er tilgjengelig eller har fått en norsk pris.

Forgjengeren er billig, men vi var ikke spesielt imponerte da vi testet den »

(Kilde: Pressemelding)

annonse