Til hovedinnhold

Nå kan du bruke Skype direkte i nettleseren

Microsoft gjør det enda enklere å bruke den populære pratetjenesten.

Pixel Embargo/Shutterstock.com, Microsoft

Microsofts kommunikasjonstjeneste Skype har stadig blitt mer tilgjengelig etter å ha spredt seg til en rekke forskjellige plattformer, ikke minst mobile enheter, noe som fikk fart på utbredelsen for alvor.

Nå melder Microsoft på Skype-bloggen sin at de vil gjøre tjenesten enda mer tilgjengelig for folk. Nå blir det nemlig mulig å bruke Skype direkte i nettleseren.

Kan brukes fra skype.com

«Skype for Web», som de har kalt tjenesten, lar deg kommunisere med venner og kjente fra Skypes hjemadresse på Internett, Skype.com. Dermed trenger du altså ikke lenger å laste ned og installere programmet.

Foto: Microsoft

Meningen med denne løsningen er å gjøre det mulig å bruke Skype selv om du for eksempel er på farten og hopper mellom offentlige datamaskiner uten Skype-programmet, eller på annen måte ikke har tilgang til applikasjonen.

For å bruke tjenesten må du altså logge deg på med brukernavnet og passordet på skype.com, og deretter kan du kommunisere både med stemme, video og tekst.

Trenger plugin inntil videre

Inntil videre må du imidlertid installere en liten plugin for å få det hele til å fungere, men Microsoft jobber med å benytte WebRTC, som gjør det mulig med nettleser-til-nettleser-kommunikasjon helt uten nedlastinger.

Skype for Web støttes av Internet Explorer 10 eller høyere og de seneste versjonene av Chrome og Firefox. I tillegg støttes versjon 6 eller høyee av Apples nettleser Safari.

Det er verdt å merke seg at tjenesten ikke rulles ut til alle brukere samtidig, men kun til et begrenset utvalg nye og eksisterende brukere i første omgang. Den skal bli tilgjengelig for alle i løpet av de nærmeste månedene.

Skype utvikles stadig: Snart kan tjenesten oversette tale i sanntid »

(Via The Verge)

Mer om
annonse