Til hovedinnhold

Halve Norge er på Facebook

Mobileksplosjon bestemmer kursen videre.

Nordmenn elsker selfies, bilder av tær og kattevideoer. I hvert fall logger 2,4 millioner av oss på Facebook hver eneste dag. 1,9 millioner logger på fra mobil. Det gjør Facebook til Norges største mediehus.

– Facebook er nå en mobiltjeneste, sier Clive Ryan, som leder Facebooks salgsaktiviteter i Nord-Europa, i en presentasjon på Media Business-konferansen i Oslo.

Ryan spår at mobil kommer til å gå forbi fast bredbånd raskere enn vi tror, og at dette kommer til å skje tidligere i Norge enn i mange andre land.

Som et bilde på hvor fort utviklingen går, påpeker Ryan at 62 prosent av Facebooks inntekter kommer fra smarttelefoner og nettbrett, enheter som ikke eksisterte for 10 år siden.

Clive Ryan er salgssjef for Facebook i Nord-Europa.Foto: Facebook

Historiefortellerne må inn

Den som vil lykkes med markedsføring i sosiale medier, må fortelle historier som får en egenverdi for seeren, mener Ryan.

– Mens TV-reklamen avbryter deg i TV-tittingen din og skriker til deg at du skal kjøpe noe, prøver vi å gjøre reklamen til noe som forbedrer totalopplevelsen.

2014 er det første året der digitale medier går forbi TV i antall annonsekroner som blir brukt. Ryan mener fremtiden er mobil.

– Du kan ikke tvinge markedet. Alt er på mobil, det er dit blikket går, sa Ryan til de fremmøtte på Hotel Continental.

Les mer: Norsk app skal få lokalmiljøet i aktivitet

annonse