Dette bildet sprer seg som ild i tørt gress på Facebook

Far ville lære sønnen om hvor skumle sosiale medier kan være. Nå er bildet delt 40 000 ganger.

Et bilde av 13 år gamle Daniel fra Molde har i løpet av ett døgn blitt delt over 40 000 ganger. På bildet holder Daniel en plakat hvor det står:

«Jeg tror ikke noe på at dette bildet kan bli delt 1000 ganger på Facebook i løpet av 1 uke. Pappa påstår at det går helt fint».

Jørn Didriksen er opptatt av sosiale medier, men hadde ikke ventet at bildet av sønnen skulle spre seg så fort. Foto: Privat

Det er faren, Jørn Didriksen, som har delt bildet. I bildeteksten skriver han at han prater mye med sønnen om hvor skumle sosiale medier noen ganger kan være, men at sønnen ikke helt har trodd ham når han har fortalt hvor fort bilder kan spre seg. Derfor oppfordrer han alle til å dele bildet.

Bildet ble lagt ut klokken 13:45 den 7. oktober 2015, og i tillegg til de over 40 000 delingene har bildet også fått mer enn 15 000 likerklikk og snart 400 kommentarer.

Hadde ikke trodd det skulle ta sånn av

Jørn Didriksen forteller til Tek.no at han har jobbet med data og teknologi hele livet, og at han derfor er mer enn gjennomsnittlig opptatt av farene ved Facebook og andre sosiale medier.

– Men dette tok av litt mer enn jeg hadde trodd. Jeg visste jo at det kom til å bli mer enn 1000 delinger i løpet av en uke, for det er jo ingenting i dag, sier Didriksen.

Han hadde kanskje sett for seg 3000-4000 delinger.

– Snart 40 000 på ett døgn er jo helt sinnsykt, sier han – men tilføyer at dette nok er litt spesielt, ettersom han jo aktivt oppfordret andre til å dele.

– Har du snakket med sønnen din om dette det siste døgnet?

– Ja, jeg valgte å gjøre dette nå som det er høstferie, siden jeg er opptatt av å kunne føre en dialog underveis. Daniel er rimelig sjokkert over hvor fort ting kan spre seg, sier han.

Kommer til å bli enda mer bevisst

Didriksen forteller sønnen aldri har vært uforsiktig med hva han har delt på nettet, ettersom de har hatt mye fokus på nettvett i familien.

– Men han kommer nok til å bli enda mer bevisst på hva han deler på Facebook nå.

Unngå å bli lurt av bilder på Facebook:
Slik sjekker du selv hvor bildene egentlig kommer fra »

Didriksen råder alle til å huske på at med en gang et bilde er ute på nettet, så får du det aldri bort.

– Legger du ut noe fordi du er bitter på en person, så kan du ødelegge mye både for andre og for deg selv. I verste fall risikerer du å ikke få jobb i fremtiden, er hans råd.

Facebook vet «alt» om deg:
Slik tjener Facebook penger på deg »

Les også
Nå kan du se helt spesielle 360-graders videoer på Facebook
Les også
Slik unngår du å bli lurt av misvisende bildebruk
Les også
Twitret IS-propaganda – fikk 11 år i fengsel
Les også
Slik virker «nye Snapchat»: Denne Snapchat-utfordreren vil la andre være deg
Les også
Halve Norge er på Facebook
Les også
Slik tjener Facebook penger på deg
annonse