Tek.no

Nyhet

Facebook kapret konkurrentens toppsjef

Han skal få fart på selskapets meldingstjeneste.

15 Juni 2014 07:00

Etter kjøpet av WhatsApp og en generelt styrket satsing på mobilmeldinger, har Facebook opprettet en ny direktørstilling for meldingstjenester.

Nå har de ansatt David Marcus, som kommer rett fra sjefsstolen i mobilbetalingskjempen PayPal. Han skal levere Facebooks ambisjoner om å bli ledende på mobilmeldinger.

I april brukte 200 millioner personer Facebooks Messenger-app til å sende meldinger. Facebook anslår at selskapets plattform brukes til å sende 12 millioner meldinger per dag, på nett og mobil.

David Marcus kommer fra stillingen som toppsjef i Paypal. Nå skal han styrke Facebook enda mer på mobilmeldinger.Foto: Paypal

Meldinger = penger

Facebook kjøpte nylig meldings-appen WhatsApp. Siden har selskapet utvidet Facebook-chatten med WhatsApp-funksjonalitet. Facebook har også varslet at det vil bli umulig å sende meldinger via Facebook uten å ha Facebook Messenger installert.

Brukere som installerer Facebook Messenger må gi Facebook tilgang til kontaktlister og SMS-er. Med tiglang til brukernes meldinger, vil Facebook i enda større grad kunne kartlegge deres interesser for å skreddersy reklame til dem.

Mange personverngrupper har vært skeptiske til Facebooks kjøp av WhatsApp. Appen har vært kjent for sine strenge personvernregler, og mange frykter at Facebook kan la seg friste til å lempe på disse, tross løfter om å holde WhatsApp adskilt fra Facebooks øvrige virksomhet.

Les mer: Nå krever Facebook å få «lese» SMS-ene dine

Kilde: Total Telecom

Les også
Facebook lover 3,5 millioner til app-vinnere
Les også
Halve Norge er på Facebook
Les også
399 millioner Facebook-brukere bruker kun mobil
Les også
Slik tjener Facebook penger på deg
Les også
Nå krever Facebook å få «lese» SMS-ene dine
Les også
Vil tvinge deg til å installere Messenger-app
Les også
Vil stoppe Facebooks WhatsApp-kjøp
Les også
Betaler fantasibeløp for meldingstjeneste
annonse

Les også