Til hovedinnhold

Facebook tjener fett på mobilannonser

Mobilbrukerne skaper store annonseinntekter for Zuckerberg & co.

Facebook

Mark Zuckerberg har innimellom måttet tåle litt kritikk etter at han la ut hjertebarnet sitt Facebook på børsen, på grunn av en aksjekurs med konstant hikke. Nå ser det imidlertid lyst ut for gründeren, ifølge NYTimes.com. Årsaken er at mobilannonser har reddet selskapets krafitg voksende omsetning, med en økning på 60 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Av Facebooks 2,2 milliarder dollar i omsetning, kommer 1,8 milliarder fra annonser. Mobilannonser (inklusive nettbrett-annonser) stod for hele 49 prosent av disse tallene. Det er en oppgang på 8 prosent siden 2012.

Norsk Facebook-annonse på mobil.Foto: Vegard Haugen, Mobilen.no

– Facebook har spilt en meget stor rolle i å hjelpe annonsører og brukere med å bli mer komfortable med å se og kjøpe mobilannonser, sier daglig leder Clark Fredricksen i analyseselskapet eMarketer til NYTimes.

Derimot melder Cnet.com at unge Facebook-brukere er i ferd med å miste interessen for den sosiale nettverkstjenesten.

Twitter på børs?

Twitter, Facebooks kanskje aller største utfordrer, er i ferd med å pushe ut mer reklame til sine brukere. Mikrobloggtjenesten kommer etter sigende også på børs om kort tid, og som med Facebook blir det trolig større fokus på å tjene penger fremover.

Les også: Søppelkasser spionerer på smarttelefon-brukere

(Kilder: NYTimes.com, Cnet.com)

annonse