Kingston senker SSD-prisene

Vil senke prisene på minnebaserte produkter med 15 prosent.

Kingston skal kutte prisene på alle produktene sine som bruker NAND-minne, i følge kilder nettstedet Digitimes har vært i kontakt med. Dette innebærer minnepinner, minnekort og ikke minst SSD-er.

Kuttet skal være på hele 15 prosent, og vil trolig oppfordre de andre aktører på markedet til å følge etter, i følge kildene.

Overproduksjon har skylda

Grunnen til at Kingston skal ha et ønske om å senke prisene skal være for å forberede et skifte i tilgangen på minnebrikker. Når fabrikkene går over til mer avanserte og konstnadseffektive produksjonsmetoder vil man kunne produsere flere brikker til en lavere kostnad.

I dag produseres minnebrikker i hovedsak med 25 nm-teknologi, samtidig som det fortsatt produseres mye med 34 nm-standarden. Det er tidligere varslet at en av de største produsenten av NAND, IM Flash Technologies, vil begynne å levere brikker på 20 nm i år. Samsung og Toshiba skal samtidig gå over til henholdsvis 21 nm og 19 nm.

Når produksjonsteknikken krympes på denne måten kan man produsere flere minnebrikker med de samme råvarene, noe som enkelt og greit øker produksjonskapasiteten samtidig som det driver prisene ned.

Det er imidlertid forventet at denne endringen vil føre til overproduksjon, på grunn av en noe skuffende etterspørsel så langt i år, skriver Digitimes. Det er denne forventningen til overproduksjon som får Kingston til å senke prisene.

SanDisk følger etter

Få dager etter ryktene om at Kingston skulle kutte prisene, kommer det også meldinger om at SanDisk velger å gjøre det samme. SanDisk er verdens største produsent av minnekort, og skal allerede arbeide med å presse ned prisene på SSD-er, minnekort og minnepinner.

SanDisk tar trolig dette steget for å kunne følge reduksjonen til Kingston, samtidig som de ser for seg at dette vil øke salgsvolumet.

Kan allerede ha gjort utslag

Hele Kingston HyperX-serien har falt mye i pris den siste tiden. Klikk for større versjon.

Tjenesten Prisguide.no overvåker kontinuerlig prisutviklingen på dataprodukter. Statistikk derfra viser blant annet at en av Kingstons mest populære SSD-er, HyperX-serien, har hatt et stort prisfall i løpet av de siste ukene.

Modellen med en kapasitet på 240 GB kostet ved lansering i høst 3600 kroner, før den ved årsskiftet falt ned til litt over 3200 kroner. Nå koster den under 2700 kroner. Fra årsskiftet utgjør dette et fall på rundt 16 prosent.

Vi har vært i kontakt med Kingston, men de ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

(Kilder: Digitimes, Digitimes 2)

Les også
Laser gjør harddisken 1000 ganger raskere
Les også
Hva venter oss i 2012?
Les også
Versting-SSD blir enda verre
Les også
OCZ lanserer RevoDrive Hybrid 1 TB
Les også
Nå må de betale harddiskavgift
Les også
Kingston HyperX 240 GB: Møt den nye SSD-kongen
annonse