Til hovedinnhold
NyhetHer er OCZs SSD-hybrid

OCZ lanserer RevoDrive Hybrid 1 TB

Mye lagringsplass til en grei pris.

Det er ikke mer enn tre dager siden vi fikk testet OCZs ytelsesmonster RevoDrive 3 X2. Både prisen og ytelsen er nok for mye for folk flest, men nå finnes det en mellomting. Hvis RevoDrive er for mye, og en traidisjonell SSD for lite har OCZ nå en løsning til deg.

De kaller den RevoDrive Hybrid, en krysning mellom en superrask SSD og en tradisjonell harddisk. Modellen som nå er lansert har en kapasitet på 1000 GB.

Vet hva du bruker mest

Tanken er ganske enkel. Raske SSD-er koster mye om man begynner å regne krone per gigabyte. Med en hybridløsning får du i stor grad både god ytelse og høy kapasitet.

En liten kontroller beregner seg frem til hvilke filer du bruker ofte, og hvilke filer som er kritiske. Disse lagres i SSD-biten av enheten, men filene som ikke må være raskt tilgjengelig og som brukes sjelden kan lagres i harddiskbiten.

Harddisken er på hele 1000 GB, mens SSD-en er på 100 GB.

Høy ytelse

RevoDrive Hybrid kobles til maskinen via en PCIe-kontakt, ikke via den tradisjonelle SATA-kabelen. Dette tillater langt høyere ytelser.

For filene som ligger i SSD-delen kan du nå en leseytelse på 910 MB/s, men noe tall for skriveytelsen er foreløpig ikke oppgitt. Videre skal enheten klare 120 000 IOPS, ved 4 kb tilfeldig skriving.

SSD-en er SandForce-basert, i likhet med RevoDrive 3 X2 benytter den SF-2281-kontrolleren. Harddisken skal ha en rotasjonshastighet på 5400 RPM. Videre benyttes OCZs VCA 2.0-teknologi for å kontrollere enheten.

Nøyaktig når RevoDrive Hybrid på 1 TB kommer på markedet er foreløpig ukjent, men den skal bli tilgjengelig verden over med en anbefalt utsalgspris på $500. I norske kroner kan det bety drøyt 3500 kroner, noe som virker temmelig gunstig.

(Kilde: Pressemelding, OCZ)

Les også
Nå må de betale harddiskavgift
Les også
OCZ RevoDrive 3 X2 480GB: Den råeste SSD-en du får kjøpt
Les også
Hitachi prøver seg på MLC-basert SSD
annonse