Til hovedinnhold

– Denne
er bedre enn Macbook Air

Hardware/Taipei: Hardware.no har tidligere skrevet om det nyeste tilskuddet i Asus sin UX-serie. Dette var en lekker maskin, kjørte Intel-prosessor og veldig lik Macbook Air. Særlig mye mer enn det visste vi ikke, annet enn at maskinen var i tråd med Ultrabook-konseptet fra Intel.

Nå har Hardware snakket med Asus' mann Peter på Computex og fått mer informasjon, vi har til og med fått vite hvorfor vi skal kjøpe Asus UX21 i stedet for Macbook Air.

Den nye Asus UX-serien kommer i 11,6 og 13,3''. De kan konfigureres med Intel Sandy Bridge i3, i5 og i7. Modellen vi fikk prøve i Taiwan var utstyrt med i5 på 1700 MHz, hvor kraftig i7-prosessor man kan velge er fortsatt usikkert. Velger du 11-tommeren kan du enten få 64 eller 128 GB SSD. Går man får 13-tommeren har man valget mellom 128 og 256 GB SSD. Begge modellene fåes med 2 eller 4 GB DDR3-minne. Operativsystemet er Windows 7 Professional.

Batteritiden er opptil fem timer på 11'', mens 13'' holder ut i inntil 7 timer. Webkameraet på toppen av skjermen er på 0,3 megapixler. UX21 har en vanlig 3,5 mm lydutgang, en USB 2.0- og en USB 3.0-port. AC-adapteret er lite og hendig. Styreplaten støtter multiberøring og er av aluminium som resten av maskinen, men i tillegg dekket med glass. Maskinen skal kunne vekkes fra dvalemodus på et par sekunder.

Asus-representanten forteller at det er flere grunner til å velge UX21 fremfor Macbook Air. Først og fremst er det en bedre maskin påpeker han. For det første er skjermen på UX21 bedre og mer lyssterk enn på Macbook Air.Skjermen har en maksimal oppløsningen på 1600x900. Videre har maskinen både mini-HDMI og mini-VGA. I tillegg følger det med adaptere som gjør at du kan benytte vanlig VGA- og HDMI-kabel. Det følger også med adapter som muliggjør LAN-tilkobling via USB-porten. Videre har UX21 bedre prosessor enn Macbook Air. Til slutt forteller han at designet ifølge ham er finere med et mer raffinert og skinnende utseende.

Vekten er som tidligere meldt 1,1 kilogram og tykkelsen tre millimeter på det minste, 17 millimeter på det meste. Det er usikkert når maskinen kommer til Norge, men det bør skje i løpet av høsten. Prisen er fortsatt usikker, men lavere enn hos de mest naturlige konkurrentene forteller Peter lurt.

annonse