Tek.no

Test

Apple MacBook Air 13"

4 Jan 2011 17:00

Apple MacBook Air 13

Tidligere i vinter tok vi en lang og god kikk på Apples tynneste og minste bærbare - den 11-tommer lille MacBook Air. Størrelsen tatt i betraktning viste dette seg å være en meget kapabel og portabel datamaskin. Ytelsen var god nok selv til enklere spill, og la vi godviljen til klarte vi en liten arbeidsdag på et fulladet batteri - alt pakket inn en kilo med glass og aluminium.
Men hvis du ikke synes at ekstra smått er godt - at du ganske enkelt kunne ønske deg mer Air - har 11-tommeren også en storebror. Av design, materialvalg og kvalitet er denne å betrakte som tilnærmet identisk med den mindre modellen, og derfor bør du først lese testen av denne dersom du ikke allerede har gjort det.
I denne artikkelen skal vi gå mer direkte på hvor forskjellene ved de to modellene ligger.
Vårt testeksemplar av MacBook Air 13" var utstyrt med en 1,83 GHz Intel Core 2 Duo, 2 GB minne og 256 GB minnedisk (SSD), noe som gir den en pris på hele 13 490 kroner. Går du i stedet for grunnmodellen med 128 GB SSD havner du på noe mer edruelige 10 990 kroner.
Du kan også bestille en raskere prosessor på 13-tommeren, men da begynner virkelig prisen å bli småslem. Gå heller for 4 GB minne.


Når du stiller du en 11- og 13-tommers MacBook Air ved siden av hverandre er naturligvis skjermen det mest iøynefallende. Storebroren har ikke bare en større skjerm, den har også et bredde:høydeformat på 16:10, mot 16:9 på den minste maskinen. Det gir en litt mer "luftig" skjermopplevelse, selv om forskjellen i bredde ikke er så stor.
Oppløsningen er relativt høy. En vanlig 13,3-tommers MacBook (eller MacBook Pro) har 1280 x 800 piksler, men med nye Air får du hele 1440 x 900 piksler. I forhold til andre 13-tommere betyr dette et skarpere bilde og litt ekstra arbeidsplass på skrivebordet.

Forskjellen i høydeformat gjenspeiler seg også på pekeplaten. Det er dessuten verd å nevne at 13-tommeren en tykkere øvre og nedre tasterad på tastaturet.

Av fysiske mål er det på de to modellenes dybde der forskjellen er mest påtagelig med 3,5 cm. Tykkelsen er lik. I lengderetning er det 2,5 cm forskjell.


En ting vi savnet på 11-tommeren var minnekortleser, og det har også Apple fått satt inn i storebroren. Ellers har de de samme tilkoblingene: 2 x USB, Mini DisplayPort og 3,5mm lydutgang.
Bla deg videre for å lese om ytelse og konklusjon >>>

Les også