Nyhet

AMD vil yppe med Ultrabook

Allerede på nyåret kan vi en en maskin som kniver med MacBook Air

Intels Ultrabook-konsept har vært en av årets store snakkiser på bærbarefronten. Dette er slanke lettvektere som bygger på Intels Sandy Bridge-prosessor, bærbare maskiner som er ment for å konkurrere hardt mot Apples MacBook Air.

AMD skal nå flytte fokuset mot mobile plattformer fremfor å jage etter Intel i kampen om de hete frekvensene. Et steg i den retningen kan trolig være et helt nytt konsept for bærbare maskiner, «Ultrathin» som de kaller det.

Til The Australian skal AMDs Brian Slattery ha uttalt at de nye maskinene kan være tilgjengelig allerede om en måned.

Få krav til utforming

Intels Ultrabook-konsept stiller en rekke krav til hvordan maskinen er bygget, batteritid og pris(faktaboks), men AMD har valgt en helt annen vei. Selv om maskinene heter «Ultrathin» finnes det foreløpig ingen meldinger om at det er krav til tykkelse. Snarere tvert i mot, det eneste kravet Slattery har nevnt er at maskinene må benytte Brazos 2.0-plattformen med Zacate APU og Radeon HD 7000-grafikk.

– Utover dette kan produsentene gjøre hva de vil, skal Slattery ha sagt.

I følge ham skal Apple tidligere har utviklet en MacBook Air basert på en AMD-prosessoren, uten at den noen gang kom i salg. Flere andre produsenter skal nå være godt på vei med utviklingen av deres Ultrathins, uten at hverken navn eller pris foreløpig er kjent.

(Kilde: Tom's Hardware)

Les også
Slik blir Ultrabook i år
Les også
Her er HPs design-Ultrabook
Les også
Større, tynnere og lettere fra Samsung
Les også
Ultrabook får større skjerm
Les også
Asus Zenbook UX31E: Lekker, lett og leken bærbar PC
Les også
Bærbare blir billigere og tynnere
Les også
Acer er klare med sin Ultrabook
Les også
– Denne er bedre enn Macbook Air
annonse