Til hovedinnhold

Asus X52JV - En real folke-PC

Vegar Jansen

Asus X52JV er en bærbar uten de store overraskelsene, og har egentlig ingen spesielle trekk eller egenskaper som skiller den fra så mange andre bærbare i denne prisklassen. Utseendet, størrelsen, vekten og den blanke skjermen med den sedvanlige oppløsningen på 1366 x 768 piksler føyer den inn i rekken av typiske 15-tommere.

Helt gjennomsnittlig

Maskinen er heller ingen höydare på utstyrssiden. USB 3.0 er naturligvis noe vi gjerne ville hatt på plass, sammen med eSATA. Med Sandy Bridge-modeller på trappene kan vi heller ikke kalle prosessoren i denne maskinen for siste skrik.

Godt skrudd sammen

Men selv om X52JV kanskje ikke er av de mest spennende eller innovative modellene der ute, er det flere ting å like ved den. Den virker solid og godt skrudd sammen, har en relativt lyssterk skjerm og støyer lite. Pekeplaten er god, og mens noen sikkert vil irritere seg noe over litt vel mye svikt på tastaturets venstre side, hadde vi i det store og hele ikke noen spesielle problemer med dette.

Innen nettverk er også det meste på plass – 802.11n trådløst, gigabit kablet og Bluetooth.

Klarer nye spill

Med tanke på generell hverdagsbruk for Hvermannsen er også ytelsen fin. Grafikkløsningen er i tillegg potent nok til å drive det siste innen dataspill.

Vi har sett bærbare som er mer utholdende på batteridrift, men mellom tre og fire timer er innen normalen i denne klassen. En 15-tommer på 2,6 kg er uansett ikke det du er ute etter dersom du skal mye på tur.

God nok for de fleste

Asus X52JV er en ujålete og rett frem modell som kjører en velprøvd og stabil plattform. Den har nok muskler for alt fra videoredigering til spilling.

Skal noe nevnes må det bli tastaturet med sin noe ujevne svikt, samt den lille varmelekkasjen til pekeplaten og de øvre hjørnene av håndleddstøtten under hard jobbing. Men ellers har vi lite å utsette på den generelle kvaliteten.

Alt i alt virker derfor X52JV fra Asus som en jevnt over god altmuligmaskin for deg som ikke trenger det aller nyeste og hotteste innen data.

Det vi kanskje ønsker oss mest på slike modeller er muligheten til å velge et annet skjermpanel. Blanke skjermer med standardoppløsningen 1366 x 768 er jo ikke optimalt for alle brukere, og da hjelper det ikke om resten av maskinen skulle friste.

+  Solid konstruksjon
+  Nokså stillegående
+  Jevnt over god ytelse


-  Litt ujevn svikt i tastaturet
-  En liten hotspot mellom pekeplate og tastatur

Vil du vite mer?

Les den fullstendige testen av Asus X52JV på Hardware.no

Finn beste pris på Asus X52JV i Prissøk

annonse