Til hovedinnhold

De 5 største IT-tabbene i 2012

Nettsted kårer de minst flatterende hendelsene i dataverdenen i fjor.

Apple, Google, Microsoft

Ting går opp og ned her i verden, og ikke alt IT-gigantene tar i blir om til gull. Nettstedet ExtremeTech har kokt sammen en liste over det de mener er fjorårets største IT-tabber, og storheter som Apple, Microsoft og Google slipper ikke unna.

Sjekk ut listen nedenfor:

1. HPs oppkjøp av Autonomy

HPs oppkjøp av Autonomy ble en fiasko. Her er HPs kontorer i Palo Alto.Foto: Hardware.no

Det amerikanske IT-selskapet HP kjøpte opp den britiske søkemotorbedriften Autonomy i oktober 2011. Prisen var på svimlende 61,4 milliarder kroner, men i fjor ble verdien på selskapet nedskrevet med 48,7 milliarder.

HP hevder at Autonomy hadde blåst opp prisen på selskapet, og at de dermed har blitt lurt. Autonomy-grunnlegger Michael Richard Lynch benekter svindel, men HP gir ikke opp. Dette er en alvorlig krise for det amerikanske firmaet, som sliter med minskende PC-salg.

2. Googles Nexus Q

Lanseringen av Googles mediaball Nexus Q kunne ikke gått verre, om vi skal tro ExtremeTech.Foto: Google

Nexus Q er et kuleformet mediesenter fra Google, som skulle spille av video og musikk via nettskyen og koble seg til Android-enheter.

Medieballen mottok slakt fra anmeldere, som kritiserte en alvorlig mangel på funksjonalitet. Google har senere trukket maskinen fullstendig fra markedet.

3. Apple Maps

Apple Maps har vært gjenstand for mang en latterliggjøring siden lanseringen. Dette skal forestille Eiffeltårnet.Foto: Apple

Apple har gjennom en årrekke bygget opp et solid rykte når det gjelder kvalitet på sin maskin- og programvare. Dette fikk seg en stygg ripe i lakken med utgivelsen av det amerikanske selskapets egen karttjeneste Apple Maps.

Spesielt 3D-visningen av kartet har mottatt kritikk for sine nedsmeltede veier og bygninger, og australsk politi advarer mot å bruke tjenesten etter å ha kjørt seg bort.

Det er Google som sto for karttjenestene i Apple-dingser fram til i fjor, og når de endelig fikk slippe til igjen i appbutikken, ble det den mest nedlastede gratisapplikasjonen i App Store.

4. Microsofts Metro-trøbbel

Utseendet i Windows 8 ble egentlig kalt Metro, men Microsoft hadde ikke fått med seg at navnet var beskyttet av opphavsretten.Foto: Microsoft

Microsoft har mottatt både skryt og hån for sitt trykkskjermbaserte operativsystem Windows 8. ExtremeTech sikter imidlertid til problemene med navnet på det flisbaserte grensesnittet, Metro.

Den amerikanske IT-virksomheten måtte vinke farvel til navnet etter en strid om opphavsrett med tyske Metro Group AG, som eier rettighetene til navnet.

Nå heter ikke lenger flisutseendet i Windows 8 Metro. Dette kan ha bidratt til ytterligere forvirring i henhold til forskjellen mellom dette og det mer tradisjonelle skrivebordsgrensesnittet.

5. RIMs tapsår

RIM måtte utsette BlackBerry 10.Foto: SlashGear

Kanadiske Research In Motion (RIM) står blant annet bak mobilmerket BlackBerry, men har lenge slitt med økonomien. Løsningen på de økonomiske problemene skulle være BlackBerry 10, som var ment å dukke opp i fjor høst.

Lanseringen av telefonen ble derimot utsatt, og RIMs finansielle trøbbel fortsetter. Den nye utgivelsesdatoen for BlackBerry 10 blir tidlig i 2013.

Les også:

(Kilde: ExtremeTech)

Lik oss på Facebook du også.

annonse