Til hovedinnhold

Samsung størst på smartklokker

Dominerer markedet fullstendig.

Ivan Garcia/shutterstock.com

2014 kan bli året salget av smartklokker tar av, i hvert fall hvis Samsungs resultater er en indikator. Mye tyder på at ha-på-dingser blir det nye store, men foreløpig har smartklokker fått en noe rufsete start. Nå høster imidlertid Samsung godt av sine massive markedsføringskampanjer for Samsung Gear.

I fjor solgte Samsung totalt 1 million enheter, mens salget i første kvartal i år allerede har passert 500 000, i følge tall fra Strategy Analytics som droid-life.com siterer. Dette har gitt Samsung en markedsandel på hele 71%.

Pebble, som startet som et kickstarter-prosjekt, er en reell konkurrent når det kommer til produkter, men rekker ikke Samsung til tærne når det gjelder finansielle muskler til gjennomføring av kampanjer.

Flere aktører på banen

Konkurransebildet blir et ganske annet når Android Wear lanseres senere i år. Vi snakker da om Googles operativsystem for klokker. Det skal fungere både med runde og firkantede smartklokker.

Den klassisk designede smartklokken Moto 360 fra Motorola ble vist gjentatte ganger i Googles presentasjonsvideo av operativsystemet. Videre har LG nylig lansert en videosnutt av sin G Watch.

Listen over selskaper som ønsker å involvere seg i Android Wear er lang. Pocketnow.com ramser opp blant annet Asus, HTC og Samsung selv, samt systembrikkeprodusenter som Broadcom, Imagination, Intel, Mediatek og Qualcomm. I tillegg er rene klokkeselskaper som Fossil interessert.

Apple iWatch

Det har florert rykter om en smartklokke fra Apple siden 2011. Det har også blitt bekreftet stadig flere klokkerelaterte patenter. Nå skal imidlertid ryktene ha det til at Apple er i mål med første utgave av iWatch. Produksjonen av klokken startet angivelig tidligere denne måneden, skriver expertreviews.co.uk.

Analytikeren Christopher Caso fra Susquehanna Financial Group besøkte noen av Apples leverandører i Asia. Han rapporterte at iWatch vil komme i to forskjellige utgaver, og at produksjonen forventes å bli på 5 til 6 millioner enheter i år, skriver Barron´s Tech Trader Daily.

Les også: Tror smartklokker tar av med Apple

(Kilder: droid-life.com, expertreviews.co.uk, online.barrons.com, pocketnow.com)

annonse