Nyhet

Samsung satser på helse-armbånd

– Simband er vår Google Glass

Samsung har mange jern i ilden for tiden. Ett av dem heter Simband, og er et slags referanseprodukt for mobile helsedingser.

Kort forklart er det snakk om et armbånd som andre utviklere kan lage både sensorer og programvare for. Nettstedet eetasia.com melder nå at Samsungs strategisjef, Young Sohn, vil presentere flere detaljer om løsningen på en pressekonferanse i San Francisco til høsten.

Les også: Samsung med ny satsing på smartarmbånd

Allerede ute hos utviklere

Selve Simband-prosjektet har vært kjent en liten stund, men det er altså oppskriften på hvordan elektronikkprodusenter kan koble til sensorene sine, og utviklerverktøy for programvare som nå er ventet.

En svært tidlig utgave av Simband-armbåndet skal allerede være ute hos rundt ti forskjellige utviklere. De fleste av dem er små, men Samsung håper også å få med seg andre giganter, så som Bosch.

Under årets Imec Tech-konferanse i Belgia påpekte Sohn at dette fortsatt er en svært ny kategori, der mange oppstartselskap trenger en plattform å koble seg til. Sohn håper at mellom 50 og 100 selskaper blir med på Simband-prosjektet.

Bare to partnerskap foreløpig

Foreløpig har bare to partnerskap blitt annonsert, og kun én sensor er med på laget så langt. Den skal kunne gi EKG-målinger (elektrokardiogram) som viser den elektriske aktiviteten i hjertet, måle kroppstemperaturen og blodgjennomstrømning.

– Tenk på det som Google Glass, vår versjon av en plattform du kan kle på deg, forklarte Sohn under Imec Tech.

Hva med konkurrentene?

Det er allerede haugevis av pulsklokker, smartklokker og andre former for armbånd du kan kle på deg på markedet. Samsung har også sine egne varianter av dette, i Gear-serien. Simband synes dermed å bli noe litt annerledes enn mye av det som er på markedet.

Det er ventet at Apple vil slippe en smartklokke i løpet av nær fremtid, uten at det er sikkert hvor lenge vi faktisk må vente. Også Microsoft har smarte armbånd på gang ifølge ryktebørsen, og det er produkter basert på Googles Android Wear-plattform på vei. Felles for alt dette er at det er uvisst om de vil fungere som vanlige mobiltilbehør med ekstra fokus på trening, slik de fleste av dagens varianter er, eller om de også vil sanke inn rene medisinske data, slik Simband skal.

Les også: Samsung planlegger smartklokke som kan ringe

(Kilde: eetasia.com)

Les også
Nå kaster moteindustrien seg over digitale klær
Les også
Dette kan være iPhone 6
Les også
Samsung med ny satsning på smartarmbånd
Les også
Samsung størst på smartklokker
Les også
Slik tror Samsung at du bruker smartklokken din
annonse