Nyhet

– iWatch kan koste over 10 000 kroner

Kommer i flere varianter, og den dyreste blir dyr, hevder analytiker.

Det er ingen hemmelighet at Apple-dingser gjerne har en relativt høy prislapp, hovedsakelig fordi Apple holder seg til mellom- og toppsegmentet i det de driver med. Det samme ser ut til å ville gjelde deres beryktede iWatch, som er spådd å komme senere i år.

Ifølge KGI-analytikeren Ming-Chi Kuo, kjent for å ha spådd Apples strategier før de skjer, vil iWatch komme i flere ulike varianter, hvor den dyreste modellen kan koste «flere tusen dollar», altså godt over 10 000 norske kroner, skriver Apple Insider.

— Fungerer på egen hånd

Men, før vi går inn på prisen kan vi se på de andre maskinvarespådommene Kuo har gitt seg ut på. Ifølge analytikeren vil iWatch fungere helt fint uten en tilkobling mobil eller nettbrett, men en rekke funksjoner vil få forbedret funksjonalitet via apper på en iPhone eller iPad.

Han nevner også en fleksibel AMOLED-skjerm på enten 1,3 eller 1,5 tommer, dekket av safirglass. Dette tyder altså på at skjermen vil være kurvet rundt armen.

Flere varianter

Kuo tror at punktet hvor Apple virkelig vil skille seg ut fra konkurrentene er å tilby både klokkehus og reim i en rekke ulike varianter. Det er altså her prislappen kan bli skyhøy, skulle du velge de mest eksklusive materialene.

Toppmodeller i klokkeverdenen kan tross alt koste mange tusen, og hvis Apple har som mål å friste både klokke- og teknologientusiaster, gjelder det kanskje å satse like mye på det utvendige som det innvendige.

Ifølge analytikeren vil Apple trolig slippe iWatch i slutten av sommeren. Apple har som vanlig ikke sagt et pip.

Apple vil få hard konkurranse:
Smartklokken Moto 360 ser lekker ut »

(Kilde: Apple Insider)

Les også
Apple straks klare til å produsere safirglass
Les også
– Apples smartklokke i produksjon fra november
Les også
– Apples høstslipp kan bli historisk
Les også
Samsung størst på smartklokker
Les også
Knallsterkt fra Apple
annonse