Til hovedinnhold

Intel kjøper produsent av smartklokker

Skal ha lagt ut mellom 100 og 150 millioner dollar for Basis.

Skjermdump, Mybasis.com

Utvalget av stadig mer spesielle smartklokker er i ferd med å eksplodere. Foreløpig ser ikke markedet ut til å ha adoptert dingsene i samme takt som de slippes, men det hindrer ikke de største aktørene fra å investere i teknologien.

Denne gangen er det brikkeprodusenten Intel som har kjøpt selskapet Basis. Det rapporteres om kjøpesummer på mellom 100 og 150 millioner dollar.

Les også: Tror smartklokker tar av med Apple

Helse og aktivitet

Basis lager i dag smartklokken Basis Health Tracker Watch. Som navnet antyder er denne smartklokken fokusert mot helse og aktivitet. Klokken har sensorer for både puls og bevegelse, og informasjonen kan hentes opp i en applikasjon på PC-en.

Er er det mulig å se både om man har sovet nok, og om man har sittet for mye.

Innlemmes i Intels utvalg?

Det er ventet at Intel vil innlemme klokken, eller sensorene i den, i sitt utvalg av referansedesign for smartklokker og aktivitetsmålere.

Brikkeprodusenten er kjent for å ha en rekke referansedesign for ulike typer PC-er og dingser. Intel er heller ikke alene om å være brikkeprodusent med en smartklokke i stallen. Qualcomms Toq slo nemlig så an da den ble presentert, at den raskt gikk fra å være referansedesign til å selges via Qualcomms egne sider.

Les også: Ha-på-dingser årets store teknotrend på CES

(Kilde: appleinsider.com)

annonse