Til hovedinnhold

HTC lanserer portabel subwoofer

... og to nye mobiltelefoner.

HTC har fokusert mye på lydkvalitet fra mobiltelefonene sine. For et par år siden startet de samarbeidet med Beats, som markerte en kvalitetsheving for lyden i hodetelefoner. I år lanserte de BoomSound som gir toppmodellen kraftig lyd også når du ikke bruker hodetelefoner. Nå følger HTC opp med noe så spesielt som en portabel basshøyttaler.

Navnet på tilbehøret er BoomBass, og ifølge HTC skal den være en kompakt høyttaler med Bluetooth, som kompletterer lydbildet sammen med BoomSound-enheter. Per i dag gjelder det altså først og fremst HTC One og HTC One Mini.

Sammen med den nye høyttaleren har produsenten lansert to nye mobiltelefoner; Desire 601 og Desire 300. Ingen av de to telefonene kvalifiserer som toppmodeller i dagens marked, men de ser ut til å komplettere HTCs utvalg greit, og har omtrent samme design som dagens HTC One.

På forsiden deler Desire 601 design med HTC One. Baksiden likner mer på den vi kjenner fra One X.Foto: HTC

Desire 601

Desire 601 er den heftigste av de nye telefonene som er lansert. Den har en 4,5 tommer stor skjerm med en oppløsning på 960 x 540 piksler. På innsiden har den en tokjernet Snapdragon-brikke og 1 GB RAM.

Telefonen er utstyrt med 8 GB lagringsplass, men har også plass for minnekort. På den trådløse siden har telefonen raskeste 3G-standard, og tilgang på 4G.

Desire 601 er dessuten utstyrt med et kamera på 5 megapiksler. Dette skal ikke være det samme såkalte UltraPixel-kameraet du finner i toppmodellen. Det er likevel snakk om en bakbelyst bildebrikke med svært lyssterk optikk. Til sammen burde det altså likevel gi greie bilder i dårlig belysning.

Denne telefonen deler design med HTC One på forsiden, men ut fra bildene ser den mest ut som HTC One X bakfra. De to store høyttalergrillene på forsiden avslører at også dette er et av HTCs nye BoomSound-produkter. Dermed burde den passe fint sammen med BoomBass-høyttaleren.

Desire 300 skal være en rimelig telefon i HTCs utvalg. Nøyaktig hva prisen vil bli er foreløpig ukjent.Foto: HTC

Desire 300

Desire 300 er en enklere modell med 4,3 tommers skjerm. Oppløsningen her er på 800 x 480 piksler, altså den samme WVGA-oppløsningen som var vanlig på eldre toppmodeller i Android-universet.

Denne telefonen er noe enklere bestykket over det hele. Også denne har en tokjernet Snapdragon-brikke, men den kjører ved lavere hastighet enn den som står i Desire 601.

Her får du heller ikke HTCs BoomSound-lyd. Vi ser at telefonen har dratt designinspirasjon fra One her og der – eksempelvis høyttalergrillen i aluminiumsdelen øverst på telefonen. Resten av forsiden er dekket av glass.

Telefonen er oppgitt å komme med 4 GB lagringsplass, men bare 1,2 GB er ledig for brukeren. Heldigvis har også denne telefonen plass for minnekort, slik at du kan utvide lagringsplassen selv.

Kameraet knipser bilder med fem megapikslers oppløsning også her, men optikken er ikke like lyssterk som i Desire 601.

Begge telefonene skal være på markedet i løpet av oktober, og de nye produktene vil vises frem under årets IFA-messe. Messen begynner så smått allerede i morgen, og vi er til stede i Berlin for å følge utviklingen og for å se nærmere på alle de nye produktene.

One i nye farger

Helt på tampen kan vi nevne enda en nyhet i HTCs produktutvalg. Ryktene har lenge gått om at HTC One ville dukke opp i en blå utgave. Nå er utgaven lansert, og for deg som vil ha HTCs toppmodell betyr det enda en farge å velge i.

Les testen av HTC One

(Kilder: gsmarena.com, cellular-news.com)

Les også
Her prøver vi HTCs nye, billige flaggskip
Les også
HTC med fargerike mellomklassemobiler
Les også
Lanserte gigantisk HTC One Max
Les også
Dette er et kraftverk av en trådløs høyttaler
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
Les også
Her er HTCs nye supermobil
Les også
HTC Desire X: Smartmobil for smarte brukere
annonse