Til hovedinnhold

Opera Mobile 9.5 får konkurranse

(Foto: wmpoweruser.com)

Torchmobile har ganske nylig lansert en nettleser til Windows Mobile, Iris Browser. Nå viser det seg at nettleseren kan være langt mer interessant enn først antatt. 

Nettstedet wmpoweruser.com har prøvd å kjøre Acid3-testen i Iris Browser, og nettleseren får 97 av 100 poeng. Acid3-testen viser hvor kompatibel nettleseren er med webstandarder, spesielt Javascript og Document Object Model. Dermed bør Iris Browser klare å vise de fleste nettsider som følger standardene. 

Til sammenligning får nettleseren Opera Mobile 9.5 i nyeste versjon 76 av 100 poeng i den samme testen. 

– Dette er en ganske tidlig versjon av Opera Mobile, men vi er veldig opptatte av å følge webstandarder. Senere versjoner vil oppnå høyere resultater, sier Tor Odland, PR-ansvarlig i Opera. 

Endelig konkurranse

I Windows Mobile har det vært lite konkurranse på nettlesere. Internet Explorer har vært forhåndsinstallert, men støtter blant annet ikke Javascript. Opera Mobile har vært et populært alternativ for de som vil ha en bedre nettleser. Nå kommer endelig konkurrentene på rekke og rad.

Microsoft har nylig lansert Windows Mobile 6.5, og i samme slengen en ny versjon av nettleseren som følger med operativsystemet. Nemlig Internet Explorer 6, som ikke må forveksles med den gamle PC-nettleseren med samme navn. 

Alternativene til denne nettleseren, er altså Opera Mobile 9.5 eller Torchmobile Iris Browser. Hvilken som blir den beste, må brukervennlighet og webstandardstøtte avgjøre. Men siden Internet Explorer 6 kommer forhåndsinstallert, er det sannsynlig at denne uansett blir mest brukt. 

(Kilde: wmpoweruser.com)

annonse